شیوع وابستگی به بازی های رایانه ای و عوامل مرتبط با آن در نوجوانان پسر شهر گناباد در سال ۱۳۹۷

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 45

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-27-2_008

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: بازی های رایانه ای، گونه ای از فناوری های ارتباطی نوین در حال رشد و جذاب می باشند. این مسئله محققان را بر آن داشته تا به مطالعه تاثیرات این بازی ها بر استفاده کنندگان بپردازند. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع وابستگی به بازی های رایانه ای و عوامل مرتبط با آن در نوجوانان پسر شهر گناباد در سال ۱۳۹۷ انجام گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی و توصیفی-تحلیلی، ۵۰۷ نفر از دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول گناباد به روش نمونه گیری چندمرحله ای بررسی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اعتیاد به بازی های رایانه ای Lemmens بود. داده ها با نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۹) و با کمک آزمون کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سنی دانش آموزان مورد مطالعه ۱±۱۳/۵ سال بود. محبوبترین ویژگی بازی های رایانه ای هیجان زیاد (۴۲%) و رقابتی بودن بازی (۲۹%) و بیشترین نوع بازی های رایانه ای فوتبال (۴۸/۹%) و بازی های خشن (۲۱/۷%) گزارش شد. میزان ۲۸/۴% دانش آموزان برای انجام بازی رایانه ای به گیم نت می رفتند. میزان شیوع وابستگی به بازیهای رایانه ای در سطح متوسط به بالا (۷۳/۲%) بود که با سطح تحصیلات مادر (۰/۰۳=P)، انجام بازی رایانه ای توسط والدین (۰/۰۰۱≥P) و پایه تحصیلی دانش آموزان (۰/۰۴=P) ارتباط معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بیشترین میزان وابستگی دانش آموزان در سطح متوسط بود که بیانگر اهمیت مساله و لزوم انجام مداخلات در این زمینه توسط مسئولین می باشد.

Authors

میترا مودی

Social Determinants of Health Research Center, Department of Health Education and Health Promotion, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

حسن زمانیان

MSc Student in Health Education and Health Promotion, Student Research Committee, Social Determinants of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

غلامرضا شریف زاده

Social Determinants of Health Research Center, Department of Public Health, Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Grüsser SM, Thalemann R, Griffiths MD. Excessive computer game playing: ...
  • Amory A, Naicker K, Vincent J, Adams C. The use ...
  • Zamani E, Chashmi M, Hedayati N. Effect of addiction to ...
  • Moshirian Farahi M, Goodarzy N, Tabibi Z, Zarif golbaryazdi H. ...
  • Wittek CT, Finserås TR, Pallesen S, Mentzoni RA, Hanss D, ...
  • Taghavi Jelodar M, Poursharifi H, Nazari MA, Shahrokhi H. The ...
  • Kosari M, Aghazadeh M, Seyed Hosseini SMA. Measurement the attitude ...
  • نمایش کامل مراجع