پیش بینی کننده های رفتار مصرف مکمل آهن بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در دانش آموزان دختر پایه نهم شهر بیرجند در سال ۱۳۹۷

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 50

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-27-2_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: کم خونی ناشی از کمبود آهن، یک مسئله مهم بهداشتی به خصوص در دختران نوجوان است. هدف این مطالعه، تعیین کاربرد سازه های مدل اعتقاد بهداشتی برای شناسایی عوامل تاثیرگذار بر مصرف مکمل آهن در دانش آموزان دختر پایه نهم شهر بیرجند بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی، بر روی ۵۱۷ نفر از دانش آموزان دختر پایه نهم انجام شد. دانش آموزان با روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن تایید شد، صورت گرفت. پرسشنامه دربرگیرنده اطلاعات دموگرافیک، سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و سوالات آگاهی بود. داده ها با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که آگاهی جامعه در رابطه با مصرف مکمل آهن ۱۰/۱، ۴۲/۶ و ۳۴/۷ درصد، نگرش آنان ۱/۴، ۵۲/۶ و ۴۶ و عملکرد آنها ۵۷/۸، ۳۴/۶ و ۷/۵ درصد بوده که به ترتیب در سطوح ضعیف، متوسط و خوب قرار داشتند. پیش بینی کننده های رفتار مصرف مکمل آهن شامل: خودکارآمدی (۰/۱۹۶β=، ۰/۰۰۱P<)، راهنمای عمل (۰/۳۳۰β=، ۰/۰۰۱P<) و شدت درک شده (۰/۰۸۵=β، ۰/۰۴۶ p=) بودند. این سازه ها در مجموع ۳۲/۴ درصد (۰/۳۲۴R=)  از تغییرات رفتار را پیش بینی کردند. نتیجه گیری: آگاهی و نگرش دانش آموزان در حد متوسط است و اکثر دختران پایه نهم قرص آهن را مصرف نمی کنند؛ پیشنهاد می شود که با انجام مداخلات آموزشی و راهنما برای عمل، شدت درک شده و خودکارآمدی دانش آموزان تقویت گردد.

Authors

صدیقه حاجی دوست

Student Research Committee, Department of Health education and promotion, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

غلامرضا شریف زاده

Social Determinants of Health Research Center, Department of Public Health, Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

انسیه نوروزی

Department of Health education and promotion, Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

بی بی نرجس معاشری

Department of Public Health, Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Shahalvand F, Ghazanfari Z, Gholami Parizad E, Pournajaf AH, Ranjbar ...
  • Lajunen T, Räsänen M. Can social psychological models be used ...
  • نمایش کامل مراجع