بررسی سمیت تحت حاد کلیوی بیسفنول A در رت های نژاد ویستار

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 47

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-28-4_004

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: بیسفنول A (BPA) با توجه به کاربرد فراوان، در دسته مختل کننده های هورمونی قرار دارد و مطالعات متعددی، سمیت آن را در دوزهای مختلف نشان داده اند. با این وجود مطالعه آن روی سیستم کلیوی محدود بوده است. بر همین اساس تاثیر آن بر عملکرد سیستم کلیوی در رت ها مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: ابتدا رت ها در ۶ گروه ۶ تایی تقسیم شدند. گروه یک فقط ماده حامل را دریافت کردند؛ اما گروه دوم تا ششم به ترتیب با دوز mg/kg/BW/day ۱۰۰ و ۵۰، ۱۰، ۱، ۰/۱ BPA، به مدت ۲۹ روز و به روش گاواژ تیمار شدند. در روز ۳۰، بعد از جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته، خون گیری از قلب و جداسازی بافت کلیه انجام شد. سپس، پارامترهای بیوشیمیایی شامل اوره، کراتیتنین و پروتئین تام سرم و ادرار و آلبومین سرم اندازه گیری شدند. در نهایت بافت کلیه برای تست های بافت شناسی به آزمایشگاه فرستاده شد. یافته ها: میزان کراتینین سرم در رت های تیمار شده با دوزهای مختلف بیسفنولA  اختلاف معنی داری نداشت؛ اما در ادرار میزان آن در دوز ۵۰ میلی گرم نسبت به دوزهای ۱و ۱۰ میلی گرم افزایش یافته بود (۰/۰۰۱>P). اوره سرم و ادرار فقط در دوز ۱۰ میلی گرم نسبت به دوزهای ۱ و ۱/۰ افزایش معنی داری داشت (۰/۰۰۱>P). آلبومین سرم در دوز ۱۰۰ میلی گرم نسبت به کنترل کاهش یافته بود. پروتئین تام در دوز های ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم نسبت به کنترل در سرم کاهش و در ادرار در دوز ۵۰ افزایش داشت (۰/۰۰۱>P). نسبت پروتئین/کراتینین در دوز های ۱ تا ۵۰ به طور معنی داری افزایش یافته بود (۰/۰۰۱>P). نتایج بافت شناسی نیز نشان داد که در روند وابسته به دوز BPA باعث تغییرات تحلیل برنده، ارتشاح و اتساع در بافت کلیه شده است. نتیجه گیری: بررسی های ما نشان داد که BPA در غلظت های ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم می تواند منجر به آسیب بافت کلیوی رت شده و به دنبال آن نارسایی در کلیه را در پی داشته باشد.

Authors

سمیرا نومیری

Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

زهرا کیانی

Department of Pharmacology, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

ریحانه هوشیار

Department of Clinical Biochemistry, Molecular Cell Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

سمیه حیاتی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnourd, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • McKetta JJ. Ethanol as Fuel: Options, Advantages, and Disadvantages to ...
  • Shafei A, Ramzy MM, Hegazy AI, Husseny AK, EL-hadary UG, ...
  • Pivnenko K, Pedersen GA, Eriksson E, Astrup TF. Bisphenol A ...
  • Durando M, Kass L, Piva J, Sonnenschein C, Soto AM, ...
  • He M, Ichinose T, Yoshida S, Takano H, Nishikawa M, ...
  • Peerapanyasut W, Kobroob A, Palee S, Chattipakorn N, Wongmekiat O. ...
  • نمایش کامل مراجع