مقایسه اثر لیدوکائین داخل تراشه با لیدوکائین وریدی بر پاسخ های راه هوایی هنگام خروج لوله تراشه
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 132
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-18-2_001
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: پاسخ های راه هوایی موقع خارج کردن لوله تراشه می تواند منجر به سرفه، لارنگواسپاسم و افزایش فشار خون شود. این مطالعه به منظور مقایسه اثر لیدوکائین وریدی و داخل تراشه بر روی پاسخهای راه هوایی و قلبی- عروقی بیماران هنگام خروج لوله تراشه انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۶۰ بیمار ۱۵-۶۰ ساله کاندید جراحی عمومی یا زنان که بر اساس طبقهبندی انجمن بیهوشی آمریکا در کلاس یک و دو بودند، انجام شد. سه دقیقه قبل از اتمام جراحی و هم زمان با قطع گازهای بیهوشی، لیدوکائین به مقدار ۵/۱
mg/kg به صورت وریدی یا داخل لوله تراشه تجویز شد. تعداد زور زدن و سرفه تا زمان خروج لوله، تعداد سرفه تا ۳۰ دقیقه پس از خارج کردن لوله تراشه، فاصله زمانی بین قطع گازهای بیهوشی و خروج لوله و نیز تعداد ضربان قلب و فشار خون قبل و بعد از خارج کردن لوله تراشه ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۶) و آزمون های کایدو و تی در سطح معنی داری ۰۵/۰>P تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین زمان خروج لوله در گروه لیدوکائین وریدی و گروه داخل تراشه به ترتیب ۶/۳±۳/۱۱ و ۴±۷/۱۱ دقیقه بود (۷۱/۰=P). اختلاف معنیداری بین دو گروه از نظر تعداد زور زدن (۱۹/۰=P) و تعداد سرفه (۹۷/۰=P) وجود نداشت. تفاوت معنیداری در متغیرهای قلبی- عروقی بین ۲ گروه دیده نشد.
نتیجه گیری: اثر تجویز لیدوکائین وریدی یا داخل تراشه بر میزان زور زدن و سرفه و نیز زمان خروج لوله طی مرحله بازگشت از بیهوشی تقریبا یکسان است .
Keywords:
Lidocaine , Cough , Bucking , General anesthesia , Endotracheal tube , لیدوکائین , سرفه , زور زدن , بیهوشی عمومی , لوله تراشه
Authors
مرضیه بیگم خضری
Department of Anesthesia, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
سعید جلیلی
Department of Anesthesia, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
سعید آصف زاده
Department of Health Management, Faculty of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
حمید کیالها
Department of Anesthesia, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran