تاثیر مکمل دهی ویتامین D با دوزهای مختلف بر مقاومت به انسولین در موش های صحرایی اوارکتومی شده
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 131
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-23-1_002
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: دیابت نوع ۲ و کمبود ویتامین D، هر دو در دوران یائسگی بسیار شایع هستند. از آنجا که تاثیر مکمل دهی ویتامین D با دوزهای مختلف بر گلوکز خون، غلظت انسولین و مقاومت به انسولین نامعلوم است، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل دهی ویتامین D با دوزهای مختلف بر چربی احشایی، گلوکز خون، غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی اوارکتومی شده انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۳۲ سر موش صحرایی ماده از نژاد ویستار، در ۴ گروه ۸ تایی شامل: سه گروه دریافت کننده مکمل ویتامین D (با دوز بالا، متوسط و پایین) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. پس از ۸ هفته مکمل دهی ویتامین D؛ وزن، قد، دور کمر، چربی احشایی و غلظت پلاسمایی گلوکز و انسولین اندازه گیری و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) و BMI محاسبه شد. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) در سطح معنی داری ۰۵/۰˂P تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بعد از هشت هفته برنامه مداخله ای؛ وزن بدن، BMI، اندازه دور کمر، چربی احشایی، انسولین، گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین در گروه های دریافت کننده ویتامین D با دوز بالا نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری پایین تر بود (۰۵/۰>P). مکمل دهی ویتامین D با دوز بالا در مقایسه با دوز متوسط و پایین، سبب کاهش معنی داری در سطح انسولین، گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین گردید.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف دوز بالای ویتامین D می تواند موجب بهبودی قابل ملاحظه در میزان گلوکز خون ناشتا، وضعیت عملکرد انسولین و مقاومت به انسولین ارزیابی شده با شاخص HOMA-IR شود و افزودن مکمل ویتامین D، اثر مثبت بر تحمل قند در موش های یائسه دارد.
Keywords:
Authors
رستگار حسینی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Razi University of Kermanshah, Kermanshah, Iran
پروین بابایی
Department of Physiology, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
ارسلان دمیرچی
Department of Sport Physiology, Faculty of physical education and sport sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :