مقاله کوتاه: بررسی وضعیت مصرف خون در بیمارستان آموزشی ولی عصر (عج) بیرجند

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 49

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-22-2_011

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: کارآمدی پروتکل های سفارش و تزریق خون، می تواند به صورت هدفمند باعث جلوگیری از اتلاف خون در بخش های بیمارستانی و به دنبال آن باعث کاهش بار اضافی روی بانک خون و صرفه جویی در هزینه ها شود. در این مطالعه توصیفی، میزان درخواست و مصرف خون در بخش های مختلف بیمارستان آموزشی ولی عصر (عج) بیرجند بررسی شدند تا گامی موثر در جهت آگاهی مراکز درمانی در مورد هماهنگی میزان نیاز و درخواست خون برداشته شود. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تعداد ۱۶۱۷بیمار از ۱۶بخش از بیمارستان آموزشی و درمانی ولی عصر (عج) بیرجند که متقاضی دریافت خون بودند، در طی ۴ماه ابتدایی سال ۱۳۹۲ مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از اطلاعات به دست آمده، نسبت خون های کراس مچ شده به تزریق شده (C/T)، مقدار متوسط واحدهای خون تزریق شده به هر مریض کراس مچ شده(TI) و احتمال یک تزریق خون در یک پروتکل درمانی (T%) محاسبه گردید. یافته ها: از ۲۲۰۱ واحد کراس مچ شده، ۱۳۹۴ واحد، به ۶۲۴بیمار تزریق شد. نسبت C/T کمتر از ۵/۲، T% بالاتر از ۵۰% و TI بیشتر از ۵/۰ محاسبه گردید. بیشترین میزان C/T در بخش زایشگاه و کمترین آن در بخش ENT بود. در بخش های زایشگاه و زنان، میزان C/T و TI بیش از حد نرمال بود. شاخص های کلی C/T، TI و T%، در بخش های مختلف بیمارستان به ترتیب: ۵/۱، ۳/۱ و %۱/۶۰ محاسبه شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که الگوی تقاضا و مصرف خون در این بیمارستان از وضعیت مطلوب برخوردار است. در عین حال، الگوی مصرف خون در بعضی از بخش ها مانند بخش زنان و زایمان مطلوب نبود. با توجه به این نتایج، ضرورت بازنگری در نحوه سفارش خون و ایجاد یک سیستم نظارتی دقیق در مدیریت ارتباط بانک خون و بخش ها پیشنهاد می شود.

Keywords:

Blood utilization , Crossmatch-transfusion ratio , Blood bank , مصرف خون , نسبت کراس مچ به ترانسفوزیون , بانک خون

Authors

غلامرضا عنانی سراب

Department Immunohaematology, member of Hepatitis Research Centre, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

معصومه اسدی فرد

responsible for the Central Laboratory of the Blood Transfusion South Khorasan, Birjand, Iran

بهزاد مصباح زاده

Atherosclerosis and Coronary Artery Research Centre, Department of Physiology, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ansari S, Szallasi A. Blood management by transfusion triggers: when ...
  • Kim V, Kim H, Lee K, Chang S, Variation in ...
  • Khoshrang H, Hamidi Madani A, Atarkar Roshan Z, Soltani Ramezanzadeh ...
  • Vibhute M, Kamath SK, Shetty A. Blood utilisation in elective ...
  • Soomro R, Ahmad Ali S, Rizwan Javed B. Blood transfusion ...
  • Gharehbaghian A, Hatami H, Emami H, Bardeh M, Karimi G. ...
  • Thabah R, Sailo LT, Bardoloi J, Lanleila M, Lyngdoh NM, ...
  • Alaoddolei H, Kashizadeh M, Sadighian F. The study of blood ...
  • Khalili Alam Kh, Zare Mirzaei A, Jalilvand A. Maximum surgical ...
  • نمایش کامل مراجع