رابطه مهارت های ارتباطی پرستاران با خشونت علیه آنان در بخش های اورژانس مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 111
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-218_008
تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1402
Abstract:
سابقه و هدف: خشونت علیه پرستاران یک مشکل جهانی و رو به رشد در تمامی کشورها و از جمله ایران می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه مهارت های ارتباطی پرستاران با خشونت علیه آنان، در بخش های اورژانس مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی ۲۲۴ پرستار شاغل در اورژانس مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال ۱۳۹۸ انجام گرفت. روش نمونه گیری با توجه به محدود بودن تعداد پرستاران به صورت سرشماری بود. جهت ارزیابی فراوانی خشونت از پرسشنامه تعدیل یافته سازمان جهانی بهداشت استفاده شد و سنجش مهارت های ارتباطی پرستاران توسط پرسشنامه بارتون جی(Burton G.E) انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: بیش ترین خشونت علیه پرستاران خشونت کلامی (۸۵/۳ درصد) بود. هم چنین بیش ترین عامل ایجاد خشونت در همه انواع خشونت ها، فرد بیمار ذکرشد. میانگین نمره مهارت های ارتباطی پرستاران اورژانس در کل، نمره ۵۸/۱۳ به دست آمد که بیانگر مهارت های ارتباطی متوسط پرستاران می باشد. هم چنین نتایج نشان داد، بین مهارت های ارتباطی و بروز خشونت ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (۰/۸۵=P).
استنتاج: اگر چه میان مهارت های ارتباطی پرستاران اورژانس و بروز خشونت علیه آنان رابطه معنی داری وجود نداشت ولی به نظر می رسد افزایش مهارت های ارتباطی پرستاران باید مورد توجه مدیران قرار گیرد.
Keywords:
violence , communication skills , emergency , nurse , خشونت , مهارت های ارتباطی , اورژانس , پرستاران
Authors
علیرضا لامع جویباری
MSc Student in Emergency Nursing, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
روانبخش اسمعیلی
Associate Proffessor, Orthopedic Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
معصومه نیشابوری
Assistant Proffessor, Nasibeh Faculty of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سید نورالدین موسوی نسب
Associate Proffessor, Health Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :