ارتباط بین استئوآرتریت و استئوپروز در جمعیت بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهرستان ساری
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 123
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-209_007
تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: استئوآرتریت و استئوپروز از مهمترین عوامل ایجادکننده اختلالات اسکلتی بوده و ارتباط آن ها با یکدیگر و سایر عوامل، موضوعی بحث برانگیز و مجهول می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین استئوآرتریت و استئوپروز و نیز ارتباط بین این دو بیماری با مشخصات دموگرافیکی و سبک زندگی بیماران انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: مطالعه مقطعی حاضر به روش سرشماری بر روی بیمارانی که به بیمارستان های شهرستان ساری در ۳ ماهه چهارم سال ۱۳۹۷ مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. شدت استئوآرتریت پس از رادیوگرافی از مفصل زانو، براساس معیار Kellgren-Lawrence مشخص گردید. اندازه گیری سطوح BMD نیز با روش DXA scan انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیکی و ابعاد سبک زندگی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۸ انجام گرفت.
یافته ها: تعداد ۷۷ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند که میانگین سن بیماران ۱۰/۳±۵۷/۳ سال و ۷۳ نفر (۹۴/۸ درصد) زن بودند. از لحاظ شدت استئوآرتریت، ۲۸ بیمار (۳۶/۳۶ درصد) نوع خفیف، ۳۱ بیمار (۴۰۲۶/۲۶ درصد) نوع متوسط و ۱۸ بیمار (۲۳/۳۸ درصد) نوع شدید بودند. میانگین BMD در بیماران نیز ۰/۰۶±۰/۷۶ گرم بر سانتی متر مربع محاسبه شد. بین شدت استئوآرتریت و مقدار BMD اختلاف معنادار آماری وجود داشت (۰/۰۰۸= P). بین این دو بیماری با سن، جنس، وزن و برخی از شاخص های سبک زندگی اختلاف معنادار آماری مشاهده شد (۰/۰۵ >P).
استنتاج: استئوآرتریت در مفصل زانو با بروز استئوپروز ارتباط دارد. در این راستا عوامل دموگرافیکی و سبک زندگی می توانند به عنوان مهم ترین عوامل تاثیرگذار در بروز این بیماری ها باشند.
Keywords:
Authors
داود نصیری
Assistant Professor, Department of Anatomy, Amol Faculty of Paramedicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مسعود شایسته آذر
Associate Professor, Department of Orthopedic Surgery, Orthopedic Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سمیرا اندرخورا
Medical Student, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فرشته طالب پور امیری
Associate Professor, Department of Anatomy, Molecular and Cell Biology Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :