تاثیر غرغره آبلیموعسل بر سرفه، گلودرد و خشونت صدای بعد از اکستوباسیون لوله تراشه: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 142
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-208_003
تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: سرفه، خشونت صدا و گلودرد از عوارض اینتوباسیون است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر غرغره محلول آبلیموعسل بر سرفه، گلودرد و خشونت صدای بعد از اکستوباسیون لوله تراشه در بیماران تحت عمل جراحی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان۲۲ بهمن نیشابور در سال ۱۳۹۸ ، تعداد ۱۱۰ بیمار تحت عمل جراحی با روش نمونه گیری در دسترس به دو گروه کنترل و آزمون تخصیص تصادفی شدند. در گروه آزمون، ۶ ساعت بعد از عمل، ۳۰ سی سی محلول آبلیمو عسل، طی سه مرحله و به فاصله هر دو ساعت، توسط بیمار غرغره و سپس بلع شد. گروه کنترل، تنها مداخلات روتین بخش را دریافت کرد. شدت گلودرد، سرفه و خشونت صدای بیماران قبل از مداخله، ۱۲ و ۲۴ ساعت بعد از اکستوباسیون در دو گروه مقایسه شد. داده ها با آزمون کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس با اندازه تکراری تحلیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که ۱۲ ساعت بعد از اکستوباسیون اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر سرفه و شدت گلودرد وجود نداشت، اما امتیاز خشونت صدا در گروه آزمون کم تر (۰/۰۵=P) بود. ۲۴ ساعت بعد از اکستوباسیون میزان سرفه (۰/۰۰۱=P)، خشونت صدا (۰/۰۰۶=P) و شدت گلودرد (۰/۰۲۳=P) در گروه آزمون به طور معنی داری کم تر از گروه کنترل بود. گذشت زمان نیز در طی سه مرحله مطالعه، بر هر سه متغیر تاثیر معنی داری داشت (۰/۰۰۱>P).
استنتاج: با توجه به اثرات مثبت غرغره محلول آبلیموعسل در کاهش عوارض لوله تراشه و عدم گزارش عوارض جانبی، توصیه می شود بعد از اکستوباسیون این روش مورد استفاده قرار گیرد.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۴N۲۰۱۵۰۵۱۱۰۲۲۲۱۸IRCT
Keywords:
Cough , endotracheal extubation , hoarseness , sore throat , honey , سرفه , خارج سازی لوله تراشه , خشونت صدا , گلو درد , عسل
Authors
ناهید رجایی
Instructor, Department of Maternal and Neonatal Health, Army School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمدرضا آریایی فر
Instructor, Department of Operating Room, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran
امیر حسین پیشگویی
Associate Professor, Department of Intensive Care Nursing, Army School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
وحید معینی
Instructor, Department of Operating Room, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran.
علی موحدی
Instructor, Department of Anesthesia, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :