بررسی کمی اتانول و متانول در برخی عرقیات گیاهی فله موجود در بازار ایران
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 213
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JMUMS-32-207_009
Index date: 23 October 2023
بررسی کمی اتانول و متانول در برخی عرقیات گیاهی فله موجود در بازار ایران abstract
سابقه و هدف: گیاهان دارویی از دیر باز به عنوان یکی از مهمترین منابع طبیعی دنیا به حساب می آمده اند. بسیاری ازعطاری های عرضه کننده فرآورده های گیاهی فاقد مجوز لازم جهت انجام فعالیت در زمینه گیاهان دارویی هستند. با توجه به بالا بودن آمار بیماران مصرف کننده عرقیات گیاهی، مطالعه حاضر با هدف بررسی کمی اتانول و متانول در عرقیات گیاهی فله موجود درعطاری های سطح شهر تهران طراحی شد.
مواد و روش ها: ۱۴۰ نمونه از انواع عرقیات فله تهیه و مورد آنالیز قرار گرفتند. تمامی عرقیات موردبررسی فله بوده و از عطاری های شهر تهران جمع آوری شدند.کلیه عرقیات به روش کروماتوگرافی گازی مجهز به Headspace آنالیز شدند. در این مطالعه ۱۴ نوع عرق گیاهی فله مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که کلیه عرقیات گیاهی فله فاقد اتانول بودند. میزان متانول در عرق نعنا با بیشترین مقدار و با متوسط ppm ۱۵۳±۳۳۴/۶۲ دارای تفاوت معنی داری نسبت به سایر عرقیات بود (۰/۰۵>.(P همچنین میزان بالایی از متانول در عرق شنبلیله (ppm ۳۲۱/۴۳) و ترخون (ppm ۳۱۱/۳۹) وجود داشت. عرق پونه فاقد متانول و گلاب با میزان ppm ۱۴/۶۱ دارای حداقل میزان متانول بود.
استنتاج: مصرف مداوم عرقیات گیاهی فله حاوی غلظت های بالای متانول برای سلامت مصرف کنندگان مضر است. بنابراین بررسی وجود متانول در عرقیات گیاهی که دارای مصرف زیادی هستند از ضروریات است.
بررسی کمی اتانول و متانول در برخی عرقیات گیاهی فله موجود در بازار ایران Keywords:
herbal distillates , ethanol , methanol , Headspace gas chromatography , analytical toxicology , عرقیات گیاهی , اتانول , متانول , کروماتوگرافی گازی مجهز به Headspace , سم شناسی تجزیه ای
بررسی کمی اتانول و متانول در برخی عرقیات گیاهی فله موجود در بازار ایران authors
مسعود قادی پاشا
Associate Professor, Legal Medicine Research Center, Legal Medicine Organization, Tehran, Iran
مریم اخگری
Associate Professor, Legal Medicine Research Center, Legal Medicine Organization, Tehran, Iran
عبدالرزاق برزگر
Associate Professor, Legal Medicine Research Center, Legal Medicine Organization, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :