بررسی اثرات سمیت سلولی مشتقات دی برمو ایزاتین بر رده های سلولی Hela و HepG۲ به روش MTT
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 125
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-27-151_003
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: تومور هایکی از مهم ترین تهدیدات زندگی انسان در دنیاست ، و بهبود داروهای مورد استفاده در درمان آن ها همیشه مورد نیاز بوده است. ایزاتین به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان وجود دارد، هم چنین به طور صناعی توسط روش های مختلفی سنتز می شود. مطالعات زیادی بر روی حلقه ایزاتین انجام شده از جمله ساخت مشتقات دی برمو ایزاتین که می تواند اثرات ضد سرطانی از خود نشان دهد. هدف از این مطالعه ، تعیین اثرات سمیت سلولی مشتقات دی برمو ایزاتین بر سلول های سرطانی سرویکس و کبدی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ۱۰ مشتق از دی برمو ایزاتین ساخته شده با غلظت های ۴۰۰ و۱،۵۰،۱۰۰،۲۰۰ µg/mLبر روی خطوط سلولی سرطانی کبد (HepG۲) و سرویکس (HeLa) تاثیر داده شد تا میزان حیات سلولی آنها به روش MTT مورد ارزیابی قرار گیرد و سپس Ic۵۰با استفاده از نرم افزار prism محاسبه شد.
یافته ها: مقایسه اثرات سمیت سلولی مشتقات دی برمو ایزاتین نشان می دهد که در بین این مشتقات بیش ترین اثر سایتوتوکسیک در هر دو رده سلولی مربوط به ترکیب شماره ۹ می باشد.( IC۵۰ مربوط به رده سلولی HepG۲برابر با۱.۱۹۴ و IC۵۰ مربوط به رده سلولی HeLa برابر با ۰.۰۲۵ است.)
استنتاج: این مشتقات بر سلول های سرطانی کبدی موثرتر واقع شدند و نشان داده شد بعضی از مشتقات دی برمو ایزاتین بر روی سلول های سرطانی سمیت بالایی دارند، که در ساخت داروهای شیمی درمانی می توانند مورد توجه قرار بگیرند.
Keywords:
Authors
محمد شکرزاده
Associate Professor, Department of Toxicology and Pharmacology, Pharmaceutical Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سعید امامی
Professor, Department of Pharmacology, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
ملیکا امیرزاده
Pharmacy student, Student Research Committee, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
منا مدانلو
PhD Student in Toxicology, Pharmaceutical Sciences Researches Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :