تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلای جدا شده از همبرگر و حساسیت آن ها به تعدادی از اسانس ها
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 101
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-27-148_012
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی سبب افزایش استفاده از گیاهان دارویی با اثرات جانبی کم به جای داروهای معمول شده است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی همبرگرهای صنعتی به سالمونلا، تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آن ها و حساسیت آن ها به اسانس های باریجه، لیمو، رزماری، ژرانیوم، آویشن، زیره، نعنا، اکالیپتوس، لاوند، گلسرخ، ریحان و ترخون بوده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی از تیر سال ۱۳۹۴ تا تیر سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۰۰ نمونه همبرگر صنعتی به طور تصادفی از مکان های فروش در کاشان خریداری و میزان شیوع سالمونلا به روش کشت بررسی شد. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های جدا شده به روش دیسک دیفیوژن بررسی شدند. هم چنین حساسیت ایزوله های جدا شده نسبت به ۱۲ اسانس به روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن بررسی شدند.
یافته ها: ۲ نمونه (۲ درصد) از همبرگرها به سالمونلا آلوده بودند. یکی از آن ها دارای آنتی ژن سوماتیک O۸ (گروه سرمی C۲) و یکی از آن ها در هیچ کدام از گروه های سرمی قرار نگرفت. دو ایزوله جدا شده ۱۰۰ درصد به یک یا چند آنتی بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن مقاوم بودند. ایزوله ها مقاوم به بیش تر آنتی بیوتیک ها هم چون کلرامفنیکل، آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید، کانامایسین، سفتریاکسون و سفتازیدیم بوند. بیش ترین اثر مهاری رشد روی سالمونلاها توسط اسانس آویشن به ترتیب با حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی برابر ۳۹/۰ و ۷۸/۰ میلی گرم در میلی لیتر بود و میانگین قطر هاله رشد ۱۸/۱±۶۷/۲۳ میلی متر ایجاد شد.
استنتاج: مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلاهای جدا شده از همبرگرها بالا بود. اسانس های مورد استفاده دارای اثرات ضدباکتریایی بالایی نسبت به آنتی بیوتیک های معمول داشتند و می توانند به عنوان گیاهان دارویی مفید استفاده شوند
Keywords:
drug resistance , Salmonella , hamburger , essential oils , مقاومت دارویی , سالمونلا , همبرگر , اسانس
Authors
رضا شرافتی چالشتری
استادیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
نوید مزروعی آرانی
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
محسن تقی زاده
دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
فرهاد شرافتی چالشتری
کارشناسی ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :