بررسی اثر مخلوط پودر دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین بر قدرت عضلانی و ترکیب بدنی ورزشکاران
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 171
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-145_021
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: طی سالیان اخیر، مصرف مکمل های پروتئینی تجاری و هورمونی دارای عوارض جسمی، جهت بهبود ظاهر بدنی مناسب، سلامتی ورزشکاران، به ویژه در رشته بدنسازی را به خطر انداخته، لذا امروزه توجه بیش تری به استفاده از عصاره های گیاهی جهت کاهش عوارض جسمی و بهبود فعالیت های بدنی ورزشکاران می گردد، نظر به اهمیت این موضوع، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مخلوط پودر دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین بر افزایش قدرت عضلانی (قدرت پا، سینه و جلو بازو و هم چنین اندازه دور بازو) و ترکیب بدنی ورزشکاران شهر مشهد در سال ۱۳۹۴ بود.
مواد و روش ها: جامعه آماری پژوهش حاضر را ورزشکاران مرد دارای حداقل یکسال فعالیت در باشگاه های پرورش اندام مشهد تشکیل دادند که به صورت تصادفی طبقه ای تعداد ۴۰ نفر انتخاب شدند. در این پژوهش نیمه تجربی افراد در دو گروه آزمایش و شاهد (هر گروه ۲۰ نفر) تقسیم شده، و گروه آزمایش به مدت شش هفته برنامه های تمرینی در نظر گرفته شده به همراه مصرف روزانه ۵ گرم از مکمل تهیه شده (غیر روزهای تمرین و یک ساعت قبل از روز تمرین) را اجرا نمود. بررسی آماری در این مطالعه برای مقایسه بین دو گروه مستقل و با توجه به نرمال نبودن داده ها از آزمون من ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد.
یافته ها: نتایج حاصل از آزمون ویلکاکسون نشان داد که مصرف توام مکمل دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین همراه با شش هفته تمرین، منجر به افزایش فاکتورهای موثر بر ترکیب بدنی و قدرت عضلانی در گروه آزمایش شده است (۰۵/۰ p≤).
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد مکمل دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین برای بهبود قدرت عضلانی و ترکیب بدنی ورزشکاران مفید باشد.
Keywords:
fenugreek , ginger , manna , muscle strength , body composition , دانه شنبلیله , ریزوم زنجبیل , مان ترنجبین , قدرت عضلانی , ترکیب بدنی
Authors
عطیه السادات رستمیان
Pharmacy Student, Faculty of Pharmacy, Ramsar International Unit, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
محمد آزاد بخت
Professor, Department of pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
نعمت اله آهنگر
Associate Professor, Department of Toxicology and Pharmacology, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran۳
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :