مطالعه غلظت سرمی و پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۹ پروموتور ژن MGP در بیماران با تنگی عروق کرونر
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 152
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-144_016
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: استنوزیس عروق کرونری یک فرآیند پیشرونده است که با کلسیفیکاسیون عروق همراه می شود. اگر چه هنوز نقش ماتریکس Gla پروتئین (MGP) کاملا مشخص نیست، اما بیان آن در ماکروفاژهای ساب اندوتلیال و سلول های ماهیچه ای صاف عروق (VSMCs) نقش این پروتئین را در کلسیفیکاسیون عروقی پیشنهاد می کند. پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۹ یکی از پلی مورفیسم های قرار گرفته در عناصر فاکتورهای نسخه یرداری موجود در پروموتور ژن MGP بوده که ممکن است با تغییر میزان بیان MGP، منجر به تغییر در میزان کلسیفیکاسیون عروق شود. لذا در این مطالعه به بررسی غلظت سرمی و پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۹ پروموتور ژن MGP در بیماران با تنگی عروق کرونر شهر تهران پرداختیم.
مواد و روش ها: ۱۶۳ نفر از افراد آنژیوگرافی شده به دو دسته بیمار (۱۰۰ نفر) و کنترل (۶۳ نفر) تقسیم کرده و پس از نمونه گیری، پروفایل لیپیدی با تست های روتین آزمایشگاهی، غلظت سرمی MGP
یافته ها: در این مطالعه رابطه معنی داری بین سطح سرمی LDL، کلسترول تام و تری گلیسرید در دو گروه بیمار و کنترل مشاهده شد (۰۵/۰< P). هم چنین رابطه معنی داری بین سطح سرمی HDL، BMI، سابقه بیماری های کلیوی و فشار خون سیستولی و دیاستولی در دو گروه بیمار و کنترل مشاهده نگردید (۰۵/۰> P). توزیع آللی و ژنوتیپی بین دو گروه بیمار و کنترل معنی دار نبود (۰۵/۰> P). هم چنین سطوح سرمی MGP بین ژنوتیپ ها معنی دار نبود (۱/۰> P).
استنتاج: در این جامعه آماری، توزیع ژنوتیپی پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۹ و سطح سرمی MGP ارتباط معنی داری با بیماری های عروق کرونری نداشت. هم چنین سطح سرمی MGP نقش مهمی در پیشرفت استنوزیس عروق کرونری ندارد.
Keywords:
Authors
اصغر محمدی
MSc Student in Clinical Biochemistry, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
رضا حسینی فرد
MSc Student in Clinical Biochemistry, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
اباذر روستازاده
Assistant Professor, Department of Biochemistry, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran
محمد نجفی
Associate Professor, Department of Biochemistry, Cellular and Molecular Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
عبداله امیرفرهنگی
Assistant Professor, Rajaee Hospital, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :