بررسی نیمرخ ساختاری کودکان اوتیسم
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 122
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-143_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: اختلالات طیف اوتیسم یکی از اختلالات شایع در گروه اختلالات رشدی می باشد که شیوع آن ۱۱۰ نفر به ازی هر ۱۰۰۰۰ نفر گزارش شده است. هدف تحقیق حاضر بررسی نیمرخ ساختاری کودکان اوتیسم با مقایسه آن ها با کودکان سالم می باشد.
مواد و روش ها: جامعه آماری، کودکان اوتیسم استان گیلان می باشد. ۱۵ دانش آموز اوتیسم (گروه تجربی) و ۱۵ کودک سالم (گروه کنترل) به صورت تصادفی به عنوان نمونه آزمودنی انتخاب شدند. اطلاعات فردی این کودکان از قبیل قد، وزن، سن و سوابق پزشکی آن ها با بررسی پرونده پزشکی جمع آوری شد. متغیرهایی از قبیل کایفوز، لوردوز، اسکولیوز پشتی، اسکولیوز کمری، زانو ضربدری، زانو پرانتزی و صافی کف پا به عنوان نیمرخ ساختاری در نظر گرفته شد. کایفوز، لوردوز، اسکولیوز کمری و پشتی توسط دستگاه اسپاینال موس و زانو ضربدری و پرانتزی توسط کولیس و در نهایت صافی کف پا توسط آزمون افت ناوی مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت مقایسه داده ها از آزمون های t مستقل و یو من ویتنی استفاده شد(۰۵/۰ p<).
یافته ها: نمونه آماری این پژوهش، ۱۵ دانش آموز اوتیسم (سن ۴/۱±۷۳/۷ سال، قد ۵۷/۱۱±۱۲۵ سانتی متر، وزن ۴۹/۱۱±۱/۳۰ کیلوگرم، شاخص توده بدنی ۱۷/۴±۱۳/۱۸ کیلوگرم بر متر مربع) و ۱۵ کودک سالم به عنوان گروه کنترل (سن ۹ سال، قد ۵۵/۴±۱۳۴ سانتی متر، وزن ۳۷/۹±۶۶/۳۳ کیلوگرم و شاخص توده بدنی ۱۷/۴±۱۸ کیلوگرم بر متر مربع) است که به صورت تصادفی هدف دار برای این پژوهش انتخاب شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری بین متغیرهای کایفوز (۰۴۶/۰=p)، اسکولیوز کمری (۰۰۱/۰=p) و زانو ضربدری (۰۰۱/۰=p) در دو گروه وجود دارد. اما تفاوت معنی داری بین دو گروه در متغیرهای لوردوز، اسکولیوز پشتی، زانو پرانتزی و کف پای صاف وجود نداشت (۰۵/۰≤p).
استنتاج: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، شیوع کایفوز، اسکولیوز کمری و زانو ضربدری در این کودکان بیش تر می باشد که لازم است در ارزیابی بیماران اوتیسم، مشکلات ساختاری لحاظ گردد.
Keywords:
Authors
حسین نظری شریف
MSc in Corrective Exercises and Sport Injuries, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
حسن دانشمندی
Associate Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
علی اصغر نورسته
Associate Professor, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
شیما ابوطالبی
B.Ed, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :