روند تغییرات شاخص امید زندگی مردم استان مازندران در سال های ۹۰-۱۳۸۴
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 99
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-128_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: امید زندگی یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی تندرستی در یک جامعه به شمار می آید که مقادیر و روند تغییرات آن در طول زمان، نتیجه عملکرد نظام سلامت را نشان می دهد. این مطالعه با هدف برآورد تغییرات امید زندگی در طول سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ در استان مازندران انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی اپیدمیولوژیک می باشد که به بررسی امید زندگی با استفاده از اطلاعات جمعیتی (آمار موجود در مرکز بهداشت استان) و مرگ و میر (بر اساس اطلاعات کشوری داده های ثبت مرگ) بر حسب سن و جنس در سال های ۸۴ تا ۹۰ در استان مازندران می پردازد. اطلاعات با استفاده از فرمول های آماری و جمعیت شناسی و ساخت جدول عمر با استفاده از نرم افزار Spss ۱۹ و Excel تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بیش ترین امید زندگی برای مردان در سال ۸۶ با ۲۲/۷۷ سال و بیش ترین امید زندگی برای زنان در سال ۸۶ با ۹۳/۷۹ سال به دست آمد. امید زندگی زنان به طور معنی داری از امید زندگی مردان بیش تر به دست آمد.
استنتاج: با توجه به نتایج تحقیق، در طی ۶ سال مورد بررسی، امید زندگی روندی با ثبات داشته است.
Keywords:
Authors
شهربانو خاکسار
۱ MSc Student in Biostatistics, Student Research Committee, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
جمشید چراتی یزدانی
Associate Professor, Department of Biostatistics, Faculty of Health, Health Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :