تعیین قابلیت حیات نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزاد بیمارستان قائم (عج) مشهد
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 168
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-119_016
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: تعیین قابلیت زنده ماندن یک چالش مهم پزشکان زنان و نوزادان است که می تواند در تصمیم نحوه زایمان و ارزیابی مراقبت های پس از تولد کمک کننده باشد. در شرایط ما، این سطح تعیین نشده است. لذا ما در این مطالعه، به بررسی قابلیت زنده ماندن نوزادان نارس متولد شده در بیمارستان قائم مشهد پرداخته ایم.
مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد که از سال ۱۳۸۷-۱۳۹۲ روی ۱۴۷۱
نوزاد نارس بستری در بیمارستان قائم مشهد انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کلیه نوزادان نارس بستری در
NICU Neonatal Intensive Care Unit بوده اند. اطلاعات نوزادی شامل سن، وزن، آپگار دقیقه ۱ و ۵، سن بارداری، نوع زایمان، تشخیص اولیه بستری و تشخیص نهایی، کشت خون مثبت و وجود ناهنجاری مادرزادی بود که برای دو گروه تجربی (فوت شده) و کنترل (زنده مرخص شده) تکمیل شد.
یافته ها: در سن بارداری کم تر از ۲۵ هفته احتمال زنده ماندن در شرایط ما تقریبا ده درصد است. در حالی که این امید به زندگی در سن سی و دو هفتگی حدود ۶۹ درصد می باشد. در وزن های ۷۵۰-۴۰۰ گرم، خطر مرگ نوزاد ۸۵ درصد می باشد. در حالی که در وزن ۱۵۰۰-۱۲۵۱ گرم این خطر به ۴/۱۲ درصد می رسد. مشکلات تنفسی (۳۵ درصد)، آسفیکسی (۲۴ درصد)، آنومالی های مادرزادی (۱۶ درصد) و عفونت ها (۱۵ درصد) در راس عوامل مستعد کننده مرگ نوزادان نارس بوده اند.
استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه، سن بارداری ۲۷ هفته و ۳ روز و وزن ۹۲۰ گرم در این مرکز قابلیت حیات دارند. مشکلات تنفسی، آسفیکسی، آنومالی مادرزادی و عفونت ها از علل مستعد کننده مرگ نوزادان نارس بوده اند.
Keywords:
Newborn , premature , viability , death , birth weight , gestational age , نوزاد , نارس , قابلیت حیات , مرگ , وزن تولد , سن بارداری
Authors
حسن بسکابادی
۱Associate Professor, Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مریم کلاته ملایی
MSc in Neonatal Intensive Care Nursing, Faculty of Nursing, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
معصومه قویدل
BSc in Nursing, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :