رفتارهای دلبستگی پدر به جنین و عوامل مرتبط با آن
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 164
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-117_018
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف: رفتارهای دلبستگی پدر به جنین نوعی احساس عشق و علاقه عمیق پدر نسبت به کودک متولد نشده طی دوران بارداری همسرش می باشد. این رفتارها نقش مهمی را در پذیرش هویت پدری، پیامد مطلوب بارداری و رشد و تکامل کودک آینده ایفا می کند. شدت این رفتارها در پدران با یکدیگر متفاوت و ناشی از عوامل مختلف است. هدف از انجام این مطالعه تعیین رفتارهای دلبستگی پدر به جنین و برخی عوامل مرتبط با آن می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی در ۱۲ مرکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.۴۰۰ پدر که همسرانشان در هفته های ۲۰ تا ۴۰ بارداری بودند در این پژوهش شرکت کردند. ابزار گرداوری داده ها ۲ پرسشنامه محقق ساخته و پرسشنامه رفتارهای دلبستگی پدر به جنین بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آنوا، پست هوک، ضریب همبستگی پیرسون و تی تست استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که زبان و گویش فارسی، سن و تحصیلات بالای پدر، سن بارداری همسر، تمایل قبلی به بچه دار شدن، رضایت از جنسیت جنین و افزایش تعداد جلسات شرکت پدر در سونوگرافی های همسر با افزایش رفتارهای دلبستگی پدر به جنین ارتباط معنی دار دارد. وجود ناهنجاری در جنین، سابقه ازدواج قبلی، استعمال دخانیات، افزایش تعداد فرزندان و بارداری پرخطر همسر، با کاهش رفتارهای دلبستگی پدر به جنین ارتباط داشته است. هم چنین بین نسبت فامیلی با همسر، سابقه نازایی، نوع سونوگرافی، سابقه سقط و مرده زایی، شرکت پدر در کلاس های آمادگی برای زایمان و رفتارهای دلبستگی پدر به جنین ارتباط معناداری یافت نشد.
استنتاج: با توجه به موانع و عوامل موثر بر رفتارهای دلبستگی پدر به جنین، می توان با انجام آموزش ها و مشاوره های مرتبط با آن بستر لازم را جهت افزایش دلبستگی و به طبع افزایش نقش پدر طی مراقبت های دوران بارداری همسرش فراهم ساخت.
Keywords:
Authors
لادن استرکی
MSc in Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
منصوره جمشیدی منش
Lecturer, Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran and PhD Student in Reproductive Health, Shahrood University of Medical Sciences, Shahrood, Iran
زهرا بهبودی مقدم
Assistant Professor, Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمید حقانی
Lecturer, Department of Biostatistics, School of Health Management and Information Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :