تقاضای جهانی انرژی و منابع تأمین آن ـ راههای ممکن تولید هیدروژن از نظر فنی و اقتصادی abstract
رشد جمعیت جهان و بالا رفتن استانداردهای زندگی باعث افزایش تقاضای جهانی انرژی گردیده است. بطوریکه روند بکارگیری سوختهای فسیلی و سوختهای هستهای و محدودیت احتمالی نیروگاه های آبی نمیتواند پاسخگوی این نیازها باشد. از طرف دیگر حفظ منابع فسیلی با ارزش، راههای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را هموار کرده است.
بهترین منبع پایدار انرژی خورشید است. اما میزان توزیع آن یکنواخت و ثابت نیست و نمیتوان از آن در همه جا استفاده نمود، لذا به یک حامل انرژی پاک و سازگار با
محیط زیست برای ذخیره و انتقال نیاز است. این حامل هیدروژن است که از آن به عنوان یکی از بزرگترین امیدهای بشر در قرن آتی برای رفع مشکلهای زیست محیطی نام میبرند. هیدروژن، بخصوص ، در ترکیب با دیگر اشکال انرژی تجدیدپذیر از اهمیت استراتژیکی به عنوان یک حامل انرژی متحرک و عاری از آلودگی برای بخش حمل و نقل وذخیره بر خوردار است.
در این مقاله با نگاهی به میزان تقاضای جهانی انرژی در آینده، سهم انرژیهای نو و هیدروژن در تأمین آن بررسی میگردد. همچنین، چند روش متداول تولید هیدروژن (بیوماس، برق آبی، خورشیدی، و …) از نقطه نظر هزینه و انرژی اولیه از دیدگاه اقتصادی مورد بحث قرار میگیرد .