بررسی گرادیان های رطوبتی در پانل های لایه ای همبر ساخته شده از چوب تیمار گرمآبی شده

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 51

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJWP-14-0_002

تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1402

Abstract:

پانل ­های لایه ­ای همبر(CLT) از چوب ماسیو ساخته می ­شوند و چوب ماسیو نیز به دلیل ساختار طبیعی خود، دارای برتری ها و ایرادهایی می باشد که یکی از این ایرادهای مهم و اساسی، ویژگی نم پذیری یا هیگروسکوپیک آن است. اثر این انتقال (جذب و دفع) رطوبت، در ماده چوبی گرادیان رطوبتی ایجاد می ­شود. از این رو با به کار بردن روش­هایی مانند تیمار حرارتی چوب که بتوانند جذب و دفع رطوبت را کاهش دهند می­تواند از بروز گرادیان­های رطوبتی و تنش­های ناشی از آن بکاهد، و از به وجود آمدن خسارت­های سنگین تا حد امکان جلو­گیری کرد. به نظر یکی از راه­هایی که می­توان برای این هدف در نظر گرفت تیمارهای گرمایی چوب می­باشد. یکی از این روش­ها تیمار چوب با روش پلاتو یا گرمآبی می­باشد. در این پژوهش گرادیان­های رطوبتی در پانل­های لایه­ای همبر ساخته شده از چوب تیمار گرمآبی از گونه نراد مورد آنالیز قرار گرفت. بلوک­های چوبی با ابعاد ۵×۱۵×۶۰ سانتی متر از الوار نراد قطع گردید و سپس با استفاده از دستگاه راکتور اصلاح چوب در دماهای C˚ ۱۷۰ و C˚ ۱۵۰ با زمان ماندگاری ۳۰ دقیقه تیمار گردید. پانل­ها به صورت ترکیبی از لایه ­های چوبی تیمار شده و تیمار نشده بصورت یک و دولایه ساخته شدند. در مرحله بعد پانل ها در معرض گام رطوبتی خشک کردن (۸۸ به ۳۲ %) و گام رطوبتی تر کردن (۳۲ به ۸۸ %)  برای بدست آوردن گرادیان­های رطوبتی قرار داده شدند. نتایج نشان دادند پانل­هایی که دارای لایه ­های تیمار شده بودند؛ از رطوبت کم­تری نسبت به پانل­های دارای لایه­ های تیمار نشده برخوردار بودند. هم چنین کاربرد دو لایه تیمار شده در لایه­ های بیرونی پانل­های همبر نیز نقش کاهنده­ای در گرادیان رطوبتی داشت. در نمونه­ های گام رطوبتی تر به خشک، پانل­های شاهد از گرادیان رطوبتی محدودی برخوردار بودند؛ اما رطوبت آنها در کل بیش از پانل­های تیمار شده بود. در گام رطوبتی خشک به تر (یعنی از رطوبت نسبی ۳۲ به ۸۸ درصد) بروز گرادیان رطوبتی شدیدتر در نمونه ­های شاهد نمایان­تر بود.

Keywords:

پانل های لایه ای همبر , گرادیان رطوبتی , تیمار گرمآبی چوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Angst V., Malo K. A., ۲۰۱۲. Moisture-induced stresses in glulam ...
  • Mahmoud Kia. M., Tarmian. A., Karimi. A., Abdolkhani. A., Mastri ...
  • نمایش کامل مراجع