اهمیت معیارهای ارزیابی وب سایت های حوزه ی سلامت بر اساس نظرات کتابداران بیمارستانی
Publish place: Journal of Health Information Management، Vol: 9، Issue: 6
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 106
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HIM-9-6_007
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402
Abstract:
مقدمه: در ارزیابی وب سایت ها معیارهای بسیاری دخیل می باشد که با توجه به زمینه های موضوعی مختلف، دارای اهمیت های متفاوتی است. هدف این پژوهش، شناسایی اهمیت معیارهای ارزیابی وب سایت های حوزه ی سلامت بر اساس نظرات کتابداران بیمارستانی بوده است. روش بررسی: این مطالعه توصیفی بود که در سال ۱۳۹۰ انجام گرفت. نمونه ی پژوهش شامل تمامی کتابداران ۳۰ کتابخانه ی بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ی محقق ساخته بر اساس مقیاس لیکرت بود که به منظور تعیین عناصر تشکیل دهنده ی آن بررسی متون انجام گرفت. روایی پرسش نامه از طریق اعمال نظر استادان گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و پایایی آن با محاسبه ی ضریب Cronbach’s alpha (۹۸/۰) مورد تایید شد. پس از جمع آوری ۵۳ پرسش نامه ی تکمیل شده، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی ۱۹ و محاسبه ی میانگین، میانه، نما و انحراف معیار تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: از بین ۱۵ کیفیت اطلاعات، "صحت" بیشترین (۵۶/۴) و معیارهای "قیمت" و "زمان پاسخ دهی" کمترین درجه ی اهمیت (۵۲/۲) را داشته اند. همچنین در گروه شاخص های ظاهری "مدارک علمی" بالاترین (۷۳/۴) و دو شاخص "نحوه ی دسترسی" و "سیاست درج آگهی" کمترین (۲۰/۲) میانگین درجه ی اهمیت را به دست آوردند. نتیجه گیری: بر اساس نظرات کتابداران بیمارستانی، معیارهای ارزیابی کیفیت اطلاعات موجود در محتوای وب سایت های حوزه ی سلامت دارای درجه ی اهمیت بیشتری نسبت به شاخص های ظاهری این منابع بود.
Keywords:
Authors
حسین قلاوند
کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت سلامت و علوم اطلاع رسانی، دانشگاه تهران گروه علوم پزشکی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ایمیل: hosseinghalavand@gmail.com
رقیه اسکروچی
دانشیار فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت بهداشت و علوم اطلاعات، دانشگاه تهران علوم پزشکی، تهران، ایران
حمدرضا علی بیک
مدرس، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت سلامت و علوم اطلاع رسانی، تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :