ارزیابی اثرات تنوع فعالیتهای اقتصادی زنان روستایی بر تابآوری سکونتگاههای روستایی در برابر بیماری کرونا (مطالعه موردی: بخش مرکزی شهرستان نکا)
Publish place: Studies on Man-Made Environment، Vol: 1، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 153
This Paper With 31 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HMES-1-2_007
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
Abstract:
امروزه بحث تاب آوری نقاط سکونتگاهی جزو مهم ترین مباحث مطالعاتی دنیا به شمار می رود. ازآنجایی که جهان به طور پیوسته و مداوم درگیر مسائل متعددی ازجمله حوادث طبیعی و انسانی است، ضرورت دارد تا سکونتگاه های ایمنی در برابر مخاطرات انسانی و طبیعی داشته باشیم. در طی قرون گذشته، جهان شاهد برخی از اپیدمیها و پاندومیهای همهگیر پیش بینی نشدهای چون شیوع سل، فلج اطفال، وبا، ایدز، آنفلوانزا، سارس و اخیرا کووید۱۹ بوده است. بنابراین افزایش یا بهبود توان ظرفیتی یک سیستم برای ایستادگی و بازیابی در برابر اپیدمیها بسیار مهم است. در این پژوهش هدف ارزیابی اثرات تنوع فعالیتهای اقتصادی زنان روستایی بر تابآوری سکونتگاههای روستایی در برابر بیماری کرونا در سکونتگاههای روستایی بخش مرکزی شهرستان نکاست. این پژوهش یک مطالعه کاربردی و کمی است. بنابراین، نتایج آن می تواند توسط کاربران نهایی مختلف مانند روستاییان، محققان دانشگاهی، برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان در سطوح مختلف برنامه های مدیریت همه گیری کووید۱۹ مورد استفاده قرار گیرد. به عبارت دیگر به توسعه برنامه های تاب آوری برای جوامع روستایی در کشورهای در حال توسعه مانند ایران کمک می کند. نتایج نشان داد که سطح تابآوری اقتصادی و کالبدی سکونتگاههای روستایی بخش مرکزی شهرستان نکا در سطح پایینتر از متوسط ارزیابی است، همچنین سطح تابآوری اجتماعی در سطح متوسط است. براساس آزمون رگرسیون خطی متغیر تنوع فعالیتهای اقتصادی زنان با بتای ۴۲۸/۰ بیشترین تاثیر را بر تاب آوری خانوارهای کشاورز روستایی داشته است. همچنین متغیرهای تنوع فعالیتهای اقتصادی زنان در بخش کشاورزی و غیرکشاورزی نیز به طور مستقیم بر افزایش تاب آوری خانوارهای روستایی تاثیرگذار هستند.
Keywords:
Authors
یعقوب ابدالی
پژوهشگر دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران، ایران
عارفه رمضانی حاجی محله
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیای انسانی، دانشکده علوم و زمین، دانشگاه شهید بهشتی ایران
عادله رمضانی حاجی محله
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :