سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,392

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAMEM07_019

Index date: 27 January 2013

خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان abstract

به منظور بهره گیری از منابع انرژی پاک، کاهش ضایعات سبزیجات و افزایش سطح درآمد سبزی کاران، پژوهش حاضر در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (بخش تحقیقات فنی و مهندسی) در سال 1389 اجرا گردید. در این تحقیق از خشک کن خورشیدی کابینتی با کلکتور شیاری به ابعاد 1×2 متر برای جمع آوری انرژی خورشیدی و تبدیل آن به گرما استفاده شد. اتاق خشک کنی از محفظه ای عایق دار به ابعاد 80×80×100 سانتی متر و دارای سه طبقه تشکیل شده بود. لایه های سبزی جهت خشک شدن روی سینی های مشبک در سه طبقه پهن می شوند. برای جریان بهتر هوا در خشک کن، یک هواکش در بالای اتاق خشک کنی نصب گردید. عملکرد این خشک کن، با خشک کردن سبزی نعناع تحت سه تراکم 2 و 3 و 4 کیلوگرم بر متر مربع ارزیابی و با روش مرسوم (خشک کردن سایه و هوای آزاد) مقایسه گردید. پارامترهای مورد اندازه گیری و ارزیابی شامل زمان مورد نیاز خشک کردن محصول، روند تغییر رطوبت محصول در طی زمان خشک شدن، اندازه گیری روغنهای اساسی و تعیین معادله رگرسیون روند خشک شدن سبزی نعناع بود. نتایج آزمایش نشان داد که زمان مورد نیاز برای خشک شدن سبزی نعناع در خشک کن خورشیدی بسته به تراکم محصول در سی نی ها، 6/5 تا 13/5 ساعت بود. درحالی که در روش مرسوم این زمان حدود 5 روز به طول کشید. در نتیجه ی افزایش تراکم سبزی نعناع در طبقه های خشک کن از 2 به 3 و همچنین از 3 به 4 کیلو گرم بر متر مربع، زمان خشک شدن به ترتیب 49 و 43 درصد افزایش یافت. در رابطه با تاثیر قرارگیری سبزی نعناع در طبقه های مختلف خشک کن، نتایج نشان داد که در طبقات بالاتر زمان مورد نیاز برای رسیدن به رطوبت نهایی افزایش می یابد. آنالیز رگرسیونی داده های مربوط به زمان خشک شدن نعناع نیز نشان داد که بهترین توصیف ریاضی رابطه بین رطوبت درونی سبزی نعناع و زمان خشک شدن معادله نمایی می باشد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه بین میانگین های مقدار روغن های اساسی اندازه گیری شده نشان داد که تاثیر روش خشک شدن، تراکم محصول در سینی های خشک کن و همچنین مدت زمان انبارداری روی میزان روغنهای اساسی در سطح 1% معنی دار بود. کمترین میزان روغنهای اساسی به مقدار 0/16 میلی لیتر بر 100 گرم ماده خشک د رکمترین تراکم (2kg/m2) و بیشترین آن به مقدار 0/67 میلی لیتر بر 100 گرم ماده خشک در تراکم (3kg/m2) و پس از گذشت 6 ماه از زمان انبار داری به دست آمد. نهایتا بر اساس نتایج به دست آمده ، استفاده از انرژی خورشیدی برای خشک کردن سبزیجات برگی به جای روش مرسوم خشک کردن در سایه توصیه گردید. همچنین برای خشک کردن سبزی نعناع د رخشک کن خورشیدی با همرفت طبیعی، بهترین تراکم (3kg/m2) پیشنهاد گردید.

خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان Keywords:

خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان authors

جعفر حبیبی اصل

اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست

لیلا بهبهان

اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست

آذرخش عزیزی

اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- الماسی، .. ع.ا. زمردیان و ی. صاحبی. 1382. استفاده ...
- باقری، ن .، ع . کیهانی، س .س. محتسبی ...
دانشگاه شیراز، 14 الی 16 شهریور 1391 ...
- حاج سقطی، 1. 1380. اصول و کاربرد انرژی خورشیدی ...
- مرادی، م. و زمردیان، ع. 1387. انتخاب مناسب ترین ... [مقاله کنفرانسی]
دانشگاه شیراز، 14 الی 16 شهریور 1391 ...
-Basunai, M.A. and Abe, T. (2001). Thin layer solar drying ...
-Ekechukwa, O.V and Norton, B. (1997). Design and measured performance ...
-Esper, A. and Mulbauer, W. (1998). Solar drying-an effective means ...
-Ethmane, C.S., Kane1, M.A.O. Sid- Ahmed and M. Kouhila. 2009. ...
-Ghaba, P., Yobouet Andoh, H., Kouassi Saraka, J., Kamenan Koua, ...
-Negi, P.S. and S.K. Roy. 2001. Effect of drying conditions ...
-Negi, P.S. and S.K. Roy. 2001. Retention of quality characteristics ...
-Pangavhane, D. R., Sawhney, R.L. and Sarsavadia, P.N. (2002). Design, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان" توسط جعفر حبیبی اصل، اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست؛ لیلا بهبهان، اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست؛ آذرخش عزیزی، اعضای هیئت علمی فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزست نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشک کن خورشیدی، زمان خشک شدن، معادله رگرسیون، نعناع، همرفت طبیعی هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1392 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بهره گیری از منابع انرژی پاک، کاهش ضایعات سبزیجات و افزایش سطح درآمد سبزی کاران، پژوهش حاضر در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (بخش تحقیقات فنی و مهندسی) در سال 1389 اجرا گردید. در این تحقیق از خشک کن خورشیدی کابینتی با کلکتور شیاری به ابعاد 1×2 متر برای جمع آوری انرژی خورشیدی و تبدیل آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله خشک کن خورشیدی همرفت طبیعی برای خشک کردن سبزیجات در استان خوزستان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.