مطالعه دینامیک گل و میوه دهی برخی از درختان میوه دانه دار و هسته دار در استان زنجان
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 291
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IRSHS-24-1_011
Index date: 5 November 2023
مطالعه دینامیک گل و میوه دهی برخی از درختان میوه دانه دار و هسته دار در استان زنجان abstract
ایران کشور مناسبی برای کشت بیشتر درختان میوه است و از نقطه نظر رشد و پرورش درختان میوه، اعم از سردسیری، نیمه گرمسیری و گرمسیری یکی از محدود نقاط جهان است که امکان کشت و پرورش بیشتر میوه های دنیا را دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی دینامیک گل و میوه دهی برخی از درختان میوه دانه دار و هسته دار شامل: گلابی اروپایی (رقم اسپادونا)، دو رقم سیب (گرانی اسمیت و استارکینگ)، به (رقم اصفهان) دو رقم شلیل ( شمس و مغان)، گیلاس (رقم تک دانه مشهد)، هلو (رقم آلبرتا) و آلو (رقم کالیفرنیا) در استان زنجان در منطقه شهرستان خرمدره در واحد باغبانی شرکت کشت و صنعت خرمدره بودند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کلیه گونه های مورد مطالعه، در این مناطق قابلیت رشد و باروری را داشتند، و قادر به تولید میوه هایی با کیفیت مناسب (از لحاظ میزان سفتی، میزان مواد جامد محلول و...) هستند. گلابی اروپایی اسپادونا قادر به تولید میوه های با کیفیت در منطقه شهرستان خرمدره بودند. ارقام سیب مورد مطالعه نیز توانایی تولید میوه و محصول با کیفیت از لحاظ صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک را داشتند. به رقم اصفهان از نظر تولید میوه با کیفیت و عملکرد بهتری داشتند و ارقام میوه های گیلاس، هلو، شلیل و آلو که جزء میوه های هسته دار بودند از لحاظ تولید میوه های با کیفیت مناسب از لحاظ صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک بودند اگرچه نسبت به درختان دانه دار از لحاظ سرمای دیررس بهاره باید بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گیرند. پژوهش حاضر با توجه به داده های به دست آمده از دینامیک گلدهی، کشت گونه های مختلف مورد مطالعه را در منطقه خرمدره استان زنجان از نظر سرمازدگی دیررس بهاره مثبت و امکان پذیر ارزیابی می نماید.
مطالعه دینامیک گل و میوه دهی برخی از درختان میوه دانه دار و هسته دار در استان زنجان Keywords:
Dynamics , Flowering , Fruiting , Pome fruit , Stone fruit , دینامیک , گلدهی , میوه دهی , میوه های دانه دار , میوه های هسته دار.
مطالعه دینامیک گل و میوه دهی برخی از درختان میوه دانه دار و هسته دار در استان زنجان authors
فاطمه صادقی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
کاظم ارزانی
گروه علوم باغبانی ، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سعید پیری
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :