بررسی اثر کود نیتروژن بر جوانه زنی، قدرت بذر و استقرار گیاهچه در گیاهان والد گندم رقم آذر-۲ تحت شرایط دیم در آزمایشگاه
Publish place: Plant production science، Vol: 2، Issue: 2
Publish Year: 1391
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 113
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JPPS-2-2_005
Index date: 9 November 2023
بررسی اثر کود نیتروژن بر جوانه زنی، قدرت بذر و استقرار گیاهچه در گیاهان والد گندم رقم آذر-۲ تحت شرایط دیم در آزمایشگاه abstract
استفاده بهینه و کافی نیتروژن در تغذیه گیاهان والد میتواند نقش مهمی در تولید بذور با کیفیت و قدرت رشد بالا داشته باشد. به همین منظور در آزمایشی اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن بر قدرت بذر، جوانهزنی و استقرار گیاهچه در گیاهان والد گندم رقم آذر-۲، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم کشور (مراغه) بررسی شد. در این تحقیق بذور گندم آذر-۲ که تحت تیمار مقادیر مختلف کود نیتروژن (۰، ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار) تولید شده بودند، برداشت شده و اثر تیمارهای کودی بر خصوصیات جوانهزنی و قدرت بذر و استقرار گیاهچهها در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که هدایت الکتریکی نشت یافته از بذر، سرعت جوانهزنی، میانگین مدت زمان جوانهزنی و وزن خشک ریشهچه، ساقهچه و گیاهچه در سطح احتمال یک درصد و درصد جوانهزنی و گیاهچههای نرمال در سطح احتمال پنج درصد تحت تاثیر مقادیر مختلف مصرف کود نیتروژن قرار دارند. مقایسه میانگینها نشان داد که بیشترین درصد بذور زنده مربوط به تیمارهای کودی ۹۰ و ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن در گیاه والد میباشد. همچنین تیمارهای کودی ۹۰ و ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن در گیاه والد بیشترین مقدار هدایت الکتریکی نشت یافته از بذر، سرعت جوانهزنی، میانگین مدت زمان جوانهزنی و وزن خشک ریشهچه، ساقهچه و گیاهچه را بهخود اختصاص دادهاند. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف ۹۰ کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن در گیاه والد گندم آذر-۲ میتواند جهت تولید بذور با قدرت بالا و خصوصیات جوانهزنی خوب و استقرار مناسب گیاهچهها که در نهایت منجر به بالا رفتن توان رقابتی گیاهچههای حاصل میشود، مناسب باشد.
بررسی اثر کود نیتروژن بر جوانه زنی، قدرت بذر و استقرار گیاهچه در گیاهان والد گندم رقم آذر-۲ تحت شرایط دیم در آزمایشگاه Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :