تاثیر مشاوره حمایتی بر استرس زنان آماده کولپوسکوپی: یک مطالعه شبه تجربی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 77

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-22-6_010

تاریخ نمایه سازی: 19 آبان 1402

Abstract:

مقدمه: در موارد نتایج غیرطبیعی پاپ اسمیر، کولپوسکوپی انجام می­ گردد. زنانی که جهت انجام کولپوسکوپی ارجاع داده می ­شوند، سطح بالایی از استرس را تجربه می­کنند. مطالعه­ حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره حمایتی بر استرس زنان آماده کولپوسکوپی طراحی شد. مواد و روش کار: این مطالعه شبه تجربی بر روی ۷۲ زن دارای نتایج پاپ اسمیر غیرطبیعی و آماده کولپوسکوپی مراجعه کننده به مرکز آموزشی-درمانی علوی اردبیل انجام گرفت. مشارکت­ کنندگان به صورت بلوک بندی تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. در گروه مداخله، همراه با پمفلت حاوی اطلاعات مربوط به کولپوسکوپی، مشاوره حمایتی در گروه­های ۳ نفره، سه روز در میان به مدت سه جلسه ۶۰-۴۵ دقیقه­ ای توسط پژوهشگر در اتاق مشاوره مرکز آموزشی-درمانی علوی برگزار شد. برای گروه کنترل، فقط پمفلت حاوی اطلاعات مربوط به کولپوسکوپی ارایه شد. ابزار گردآوری داده ­ها، مقیاس استرس درک شده بود که  قبل از مداخله و بعد از مداخله در صف انتظار کولپوسکوپی سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها با استفاده از نرم افزار۲۵SPSS انجام و از آزمون­های t مستقل و ANCOVA با کنترل اثر نمره پایه استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه، دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و مامایی، تفاوت معنی­ داری نداشتند. میانگین (انحراف معیار) نمره ی استرس قبل از مداخله در گروه مشاوره (۴/۲۴)۳۵ و در گروه کنترل (۵/۱۳)۳۳/۵۴ بود. میانگین (انحراف معیار) نمره­ی استرس بعد از مداخله در گروه مشاوره (۵/۳۱)۳۴/۳۳ و در گروه کنترل (۸/۵۲)۳۳/۴ بود. نتیجه­ گیری: مشاوره حمایتی نتوانست در کاهش استرس  زنان آماده کولپوسکوپی موثر باشد. توصیه می­ شود در مطالعات آینده از سایر راهبرد­های مدیریت استرس مانند بازساختی شناختی  و ذهن آگاهی در زنان آماده کولپوسکوپی استفاده گردد.

Authors

فاطمه همتی

Student Research Committee, Midwifery Department, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

رقیه نوری زاده

Midwifery Department, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

نوشین مبارکی

Department of Obstetrics and Gynecology, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran

خلیل اسماعیل پور

Faculty of Education and Psychology, Tabriz University, Tabriz, Iran

عصمت مهرابی

Midwifery Department, Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :