اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین در متقاضی طلاق
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 11، Issue: 4
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 125
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-11-4_004
Index date: 15 November 2023
اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین در متقاضی طلاق abstract
مقدمه: زوجین متقاضی طلاق از نظر سلامت روانی و بهزیستی روانشناختی دچار آسیب میشوند که نیاز به مداخلات درمانی دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین متقاضی طلاق انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری متشکل از زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر بیرجند در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بودند. از جامعه یاد شده تعداد ۳۰ زوج با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب گردیدند و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵نفر) و کنترل (۱۵نفر) جایگزین شدند. درمان مبتنی بر شفقت در ۸ جلسه ۱۵۰ دقیقهای و هفتهای یکبار در گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچگونه مداخلهای را دریافت نکردند. از پرسشنامههای سلامت روان نجاریان و داودی (۱۳۸۰) و بهزیستی روانشناختی ریف (۱۹۸۹) در مورد آنها استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و روش تحلیل کوواریانس تحلیل گردید.
نتایج: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر شفقت در مرحله پسآزمون اثربخشی معنیداری بر افزایش سلامت روان و بهزیستی روانشناختی در زوجین متقاضی طلاق دارد (۰۵/۰ P<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، از این نوع درمان برای کاهش مشکلات زناشویی و افزایش سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین استفاده کرد.
اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین در متقاضی طلاق Keywords:
therapybased of compassion , mental health , psychological well-being , couples. , درمان مبتنی بر شفقت , سلامت روان , بهزیستی روانشناختی.
اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر سلامت روان و بهزیستی روانشناختی زوجین در متقاضی طلاق authors
حسن زنگویی دوم
گروه روانشناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان
عشرت کریمی افشار
گروه روانشناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان
غلامرضا ثناگویی محرر
گروه روانشناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :