سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,495

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ALBORZ01_035

Index date: 27 January 2013

مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز abstract

اززمانهای بسیارکهن درمعماری اسلامی نور را نمادی ازعرفان میدانند و معماران همواره کوشیده اند هرماده ای را که شکل و فرم میدهند درجهت ایجاد نورمناسب دربنا و ایجاد فضایی مناسب و دلنشین برای همگان باشد بنابراین عواملی که باعث پیدایش بازشوها شده اند نوروتهویه هوای اتاقها و مکان ها و ارتباط بین فضاهای مورد استفاده حال بررسی اینکه بازشوها چگونه باید باشند تا کاربرد مناسبی را ایفا کنند و ازلحاظ معماری با خود بناسازگاری داشته باشند دراین رهیافت ضروری می نماید این تحقیق برآن است که به مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرهای دزفول و اهواز بپردازد تا با کنکاش براین موضوع اهمیت بازشوها دراین دو شهر و عواملی که منج به حصول بازشوها شده اند را شناسایی نماید پس ابتدا به شناخت بازشو و انواع آن و محل قرارگیری آنها و ابعاد و تناسبات پرداخته و سپس با تحلیل مبانی شکل گیری بازشوها و بررسی جنبه های مختلف نظام های طبیعی اجتماعی اقتصادی و فرهنگی می توان مبانیمتغیر و ثابت که متاثر از امکانات و شرایط خاص است را بازشناخت و متناسب با شرایط امروز شکل داد و مبانی ثابت راعینا به کارگرفت

مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز Keywords:

مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز authors

نیلوفر حاج شیخ الاسلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حبیبی، سیدمحسن، (1371)، «الگوی ساخت مسکن در شهر های خوزستان»، ...
پیرنیا، محمد کریم، (1387)، «معماری اسلامی ایران»، نشرسروش دانش، تهران، ...
دهخدا، علی اکبر، (1336)، «لغت نامه»، انتشارات سیروس، تهران، جلد ...
ققنوس اندیشه، (09 20)، «بافت سنتی دزفول »، انجمنهای علمی ...
آفتاب، (1391)، «در و پنجره در معماری سنتی ایران»، آفتاب. ...
انوری، حسن .1382 . فرهنگ فشرده سخن _ جلد 1. ...
.(1391/4/4) _ www.afta bi r.com/a rt/a rchitecture/ira n_door_a nd_window. -7 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز" توسط نیلوفر حاج شیخ الاسلامی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی صد سال معماری و شهرسازی معاصر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازشو، نور، جهت قرارگیری، ابعاد و تناسبات، دزفول، اهواز هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2495 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اززمانهای بسیارکهن درمعماری اسلامی نور را نمادی ازعرفان میدانند و معماران همواره کوشیده اند هرماده ای را که شکل و فرم میدهند درجهت ایجاد نورمناسب دربنا و ایجاد فضایی مناسب و دلنشین برای همگان باشد بنابراین عواملی که باعث پیدایش بازشوها شده اند نوروتهویه هوای اتاقها و مکان ها و ارتباط بین فضاهای مورد استفاده حال بررسی اینکه بازشوها چگونه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تطبیقی بازشوها درنمای ساختمان های مسکونی بافت تاریخی شهرها نمونه موردی شهرتاریخی دزفول واهواز با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.