تغییرات سلول های خون بعد از اهدای پلاکت با روش آفرزیس توسط دستگاه Haemonetics MCS+
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 192
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-18-3_003
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1402
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف
آفرزیس روشی کارآمد جهت جمع آوری فرآورده های خونی مثل پلاسما، پلاکت ها و گلبول های قرمز و سفید در فرد اهداکننده می باشد. با توجه به اهمیت سلامت اهداکننده در آفرزیس و تعداد محدود مقالات، برآن شدیم تا اثرآفرزیس را بر میزان سلول های خونی اهداکنندگان پلاکت فرزیس بررسی نماییم.
مواد و روش ها
مطالعه ای مقطعی از دی ماه ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۱۳۹۷ بر روی ۲۵ اهداکننده که حائز شرایط ورود به مطالعه بودند، انجام شد. از اهداکنندگان نمونه ای حاوی ضد انعقاد EDTA قبل و بعد از پلاکت آفرزیس و هم چنین ۷ روز بعد گرفته شد. نمونه های CBC با دستگاه سل کانتر مدل Mindray BC ۳۰۰ کالیبره، تجزیه و تحلیل و نتایج ثبت گردید. اطلاعات به دست آمده در چک لیست ها ثبت و توسط نرم افزار ۲۳ SPSS تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافته ها
مطالعه بر روی ۲۵ اهداکننده مرد با میانگین سنی۹۷/۹ ± ۴/۳۲ سال، حداقل سن ۱۹ سال و حداکثر ۵۹ سال و میانگین وزنی ۲/۱۷ ± ۸۴/۸۵ کیلوگرم و میانگین قد ۶۹/۶ ± ۲/۱۷۸ سانتی متر انجام شد. تغییر معنا داری در WBC ، RBC ، HCT ، Hb ، قبل و بعد از آفرزیس و ۷ روز بعد در اهداکنندگان وجود نداشت. میزان پلاکت بلافاصله بعد از اهدا کاهش یافت و از /µL۱۰۳ × ۱۰۹/۵۲ ± ۷۲۰/۲۳۵ به /µL۱۰۳ × ۲۴۰/۴۴ ± ۴۰۰/۱۷۶ رسید و بعد از گذشت ۷ روز تقریبا به سطح قبل از اهدا /µL۱۰۳ × ۳۹۹/۶۷ ± ۴۰۰/۲۴۳ رسیده بود.
نتیجه گیری
تغییر معنا داری در میزان WBC، RBC ، HCT ، Hb ، قبل و ۷ روز بعداز اهدای پلاکت با روش آفرزیس دیده نشد.
Keywords:
Plateletpheresis , Blood Donors , Blood Cell Count , Platelet Count , Leukocyte Count , Erythrocyte Count , پلاکت فرزیس , اهداکنندگان خون , شمارش سلول های خون , شمارش پلاکت , شمارش لکوسیت شمارش اریتروسیت
Authors
پروانه فانی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
آزیتا چگینی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مژگان شایگان
دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
شهرام سمیعی
مربی مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
اسمردیس حاجتی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :