احتمال نقش تنظیمی miR-۱۴۶a بر ژن های دخیل در مسیرهای داخل سلولی سرطان معده القا شده توسط هلیکوباکتر پیلوری بر اساس یافته های بیوانفورماتیکی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 137
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-14-1_008
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف
سرطان معده چهارمین سرطان شایع دنیا و دومین عامل مرگ و میر محسوب می شود. عوامل محیطی و هم چنین عوامل ژنتیکی، نقش به سزایی در ابتلا و پیشرفت این بیماری ایفا میکنند. مهم ترین این عوامل هلیکوباکتر پیلوری است که در اکثر بافتهای سرطانی قابل رویت است. با ورود میکرو RNA ها به حوزه یافتههای ژنتیکی، این مولکولهای قدرتمند جایگاه خود را در حوزه ژنتیک بیماریها باز کردند. miRNAها، مولکولهای کوچک غیرکدکنندهای هستند که در پروسه های متعدد سلولی از قبیل تمایز و مرگ سلولی شرکت دارند. در این مطالعه، با استفاده از پایگاه دادههای بیوانفورماتیک ژنهای دخیل در مسیرهای سیگنالینگ سلولی موثر در فرآیند سرطانی شدن سلولها و ارتباط آن با miR-۱۴۶a بررسی شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع تئوریکال بیوانفورماتیکی بوده و به صورت نظری با مراجعه به پایگاه داده Target Scan ، miRTar Base و ۰/۲ miR Walk انجام پذیرفت. پس از به دست آوردن پروتئینهایی که تحت تاثیر miR-۱۴۶a قرار میگیرند، بررسی نهایی در پایگاه David به منظور دست یابی به مسیرهای سیگنالینگ انجام گرفت که به تفصیل به شرح آن پرداخته می شود.
یافته ها
بر اساس نتایج به دست آمده، miR-۱۴۶a احتمالا میتواند با تاثیر بر پروتئینهایی از قبیل P۵۳ ، BCL۲ ، اعضای خانواده RASو پروتئینهای دخیل در مسیر JAK-STAT ، miRNA کلیدی در جلوگیری از پیشرفت بیماری باشد.
نتیجه گیری
با توجه به این نتایج میتوان گفت miR-۱۴۶a احتمالا میتواند از طریق افزایش متاستاز و حمله بافتی و هم چنین کاهش چسبندگی بین سلولی و مهار مرگ سلولی، به عنوان مارکر تاییدی تشخیصی و پیش آگهی دهنده پیشرفت سرطان مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Key words: Stomach neoplasms , Helicobacter Pylori , microRNA , کلمات کلیدی: سرطان معده , میکروRNAها , هلیکوباکتر
Authors
کامران قائدی
دانشیار دانشکده علوم دانشگاه اصفهان خیابان هزار جریب اصفهان ایران و گروه زیست فناوری سلولی مرکز تحقیقات علوم سلولی پژوهشکده زیست فناوری جهاد دانشگاهی پژوهشگاه رویان
اردشیر طالبی
استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :