۸- معرفی سه نماتد بیمارگر حشرات بومی ایران و تاثیر آنها بر شب پره موم خوار زنبورعسل
Publish place: Plant Pathology Science، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 131
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PPS-11-1_008
Index date: 27 November 2023
۸- معرفی سه نماتد بیمارگر حشرات بومی ایران و تاثیر آنها بر شب پره موم خوار زنبورعسل abstract
ابوترابی ا، ابراهیمی ل (۱۴۰۰) معرفی سه نماتد بیمارگر حشرات بومی ایران و تاثیر آنها بر شب پره موم خوار زنبورعسل. دانش بیماریشناسی گیاهی ۱۱(۱): ۹۹-۸۹.
Doi: ۱۰.۲۹۸۲/PPS.۱۱.۱.۸۹.
مقدمه: این پژوهش با هدف جمع آوری و شناسایی نماتدهای بیمارگر حشرات بومی ایران و ارزیابی قدرت بیمارگری آنها روی لارو شب پره موم خوار زنبورعسل (Galleria mellonella)، اجرا شد. مواد و روش ها: سیزده جدایه نماتدهای بیمارگر حشرات از استانهای مختلف ایران جمع آوری و بر اساس صفات ریختی، شناسایی شدند. درصد مرگ ومیر لارو G. mellonella آلوده شده به این جدایه ها در دمای ۱±۲۵ و ۱±۳۲ درجه سلسیوس در آزمایش یک به روی یک و هدف یابی جدایه ها و درصد تلفات آفت در آزمایش ستون شنی، تعیین شدند. یافته ها: هفت جدایه نماتدها Heterorhabditis bacteriophora، دو جدایه Steinernema feltiae و پنج جدایه Steinernema carpocapsae شناسایی شدند. توانایی نفوذ جدایه های هر سه گونه نماتد به بدن حشره، ظرف مدت ۷۲-۴۸ ساعت پس از آلودگی در دمای ۱±۲۵ درجه سلسیوس و بیمارگری جدایه ها، تا ۹۳ درصد ثابت شد. دمای بهینه برای فعالیت زیستی جدایه های شناسایی شده، ۱±۲۵ درجه سلسیوس بود. سرعت هدف یابی گونه S. carpocapsae در مقایسه با دو گونه دیگر در آزمایش ستون شنی، بیشتر بود. نتیجه گیری: جدایه های S. carpocapsae نسبت به دو گونه دیگر نماتد توان بالاتری در هدف یابی و بیمارگری لارو شب پره موم خوار زنبورعسل دارند.
۸- معرفی سه نماتد بیمارگر حشرات بومی ایران و تاثیر آنها بر شب پره موم خوار زنبورعسل Keywords:
۸- معرفی سه نماتد بیمارگر حشرات بومی ایران و تاثیر آنها بر شب پره موم خوار زنبورعسل authors
elmira Abootorabi
Department of Nematology, Iranian Research Institute of Plant Protection, Tehran, Iran.
Laleh Ebrahimi
Ardabil Agriculture and Natural Resources Research and Education Center, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :