سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,144

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOPMAS10_019

Index date: 22 February 2013

بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران abstract

در این مطالعه با استفاده از یک مدل بوسینسکی کاملاً غیرخطی سونامیهای احتمالی ناشی از وقوع زمینلرزه در ناحیه ی مکران شبیه سازی شده و تأثیر و بالاروی آنها در سواحل خلیج چابهار، که مهمترین بخش دارای جمعیت سواحل ایران در دریای عمان محسوب می شود، موردارزیابی قرار گرفته است. بر خلاف مطالعات پیشین که جهت شبیهسازی سونامیهای مکران تنها یک مدل سراسری با محدوده ی وسیع را در نظر میگرفتند، در تحقیق حاضر یک مدل محلی نیز با شبکههای مکانی ریزتر در محدودهی خلیج چابهار تعریف شد تا بالاروی سونامی در این خلیج ثبت شود. نتایج شبیهسازیها نشان داد حدود 20 دقیقه پس از وقوع زمینلرزه در ناحیهی مکران و در مجاورت خلیج چابهار، امواج سونامی به بندر چابهار میرسند. با افزایش بزرگی زلزله ارتفاع امواج و میزان آبگرفتگی در سواحل افزایش می یابد؛ به طوری که در بحرانی ترین سناریوی تعریف شده از وقوع زلزله (با بزرگی گشتاور 9)، ارتفاع امواج در بندر چابهار به حدود 10 متر میرسد. با این حال میزان آبگرفتگی در بندر چابهار به دلیل سواحل صخرهای و تراز بالای خشکی این بندر خیلی زیاد نیست و در همان بحرانیترین سناریو در حدود 500 متر است . از سوی دیگر بندر کنارک به دلیل اینکه کاملاً در پشت دماغهی غربی خلیج واقع شده، امواج سونامی را با ارتفاع کمتری دریافت مینماید و حتی در بحرانیترین سناریو امواج سونامی با ارتفاع حدوداً 4 متری نمیتوانند سبب ایجاد آبگرفتگی در این بندر شوند

بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران Keywords:

بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران authors

احسان راست گفتار

مربی، موسسه ملی اقیانوس شناسی

محمودرضا اکبرپورجنت

استادیار، موسسه ملی اقیانوس شناسی

وحید چگینی

استادیار، موسسه ملی اقیانوس شناسی

محمود رستمی

مربی، موسسه ملی اقیانوس شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- Okada, Y., (1985), Surface Deformation due to Shear and ...
- Heidarzadeh, M., Pirooz, M. D., Zaker, N. H., Yalciner, ...
- Intergo vermmental Oceanographic Commission (IOC), Manuals and Guides 52, ...
- Wells, D. L., Coppersmith, K. J., (1 99 4), ...
- Wei, G., Kirby, J. T., Grilli, S. T., Subramanya, ...
- Kemnedy, A.B., Chen, Q., Kirby, J. T., and Dalrymple, ...
- Tao, J., (1983), Computation of Wave Run-up and Wave ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران" توسط احسان راست گفتار، مربی، موسسه ملی اقیانوس شناسی؛ محمودرضا اکبرپورجنت، استادیار، موسسه ملی اقیانوس شناسی؛ وحید چگینی، استادیار، موسسه ملی اقیانوس شناسی؛ محمود رستمی، مربی، موسسه ملی اقیانوس شناسی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدلسازی سونامی، ناحیهی مکران، معادلات بوسینسک، آبگرفتگی هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2144 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مطالعه با استفاده از یک مدل بوسینسکی کاملاً غیرخطی سونامیهای احتمالی ناشی از وقوع زمینلرزه در ناحیه ی مکران شبیه سازی شده و تأثیر و بالاروی آنها در سواحل خلیج چابهار، که مهمترین بخش دارای جمعیت سواحل ایران در دریای عمان محسوب می شود، موردارزیابی قرار گرفته است. بر خلاف مطالعات پیشین که جهت شبیهسازی سونامیهای مکران تنها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سونامی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آبگرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورو مکران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.