بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس ارزیابی جامع فرایندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (Compact) درنمونه های غیربالینی ایرانی
Publish place: Clinical Psychology & Personality، Vol: 19، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 179
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPAP-19-2_011
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1402
Abstract:
مقدمه: ازجمله درمان های نسل سومی که بسیار مورد توجه پژوهشگران بوده است، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد است. مطالعات متعددی فرایندهای اختصاصی این درمان را مورد بررسی قرار داده اند و امروزه تمرکز جدی بر توسعه روش های ارزیابی فرایندهای خاص و یگانه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد وجود دارد. در این راستا مقیاس ارزیابی جامع فرایندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (کامپکت) طراحی شده است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر تعیین اعتبار وپایایی مقیاس یاد شده در نمونه های غیر بالینی ایرانی است.روش: در این پژوهش ۳۳۸ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه تهران با تکمیل مقیاس ارزیابی جامع فرایندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (کامپکت)، پرسشنامه ی پذیرش و عمل، فرم کوتاه مقیاس مطلوبیت اجتماعی مارلو کرون، پرسشنامه زمینه یابی سلامت فرم کوتاه ، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس و پرسشنامه زندگی ارزشمند ویلسون در این پژوهش شرکت نمودند. اعتبار مقیاس در قالب اعتبار همگرا و واگرا اندازه گیری شد. پایایی این مقیاس نیز با استفاده از روش بازآزمایی و همسانی درونی مورد وارسی قرار گرفت.نتایج : نتایج پژوهش نشان داد که پایایی آزمون با استفاده از ضریب پایایی امگا ۰.۸۴ و همچنین پایایی بازآزمایی مقیاس ارزیابی جامع فرایندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ۰.۵۸ (۰.۰۱>P) می باشد. اعتبار همگرا و واگرای پرسشنامه نیز بر اساس همبستگی های بدست آمده با سایر پرسشنامه های همراه مورد تایید قرار گرفت.بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش نسخه ایرانی مقیاس ارزیابی جامع فرایندهای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد یک ابزار معتبر و پایا برای ارزیابی فرایندهای اختصاصی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و انعطاف پذیری روان شناختی در نمونه های غیر بالینی می باشد و می تواند در پژوهش های روان شناختی به ویژه پژوهش های مرتبط با درمان پذیرش و تعهد ونیز موارد بالینی با احتیاط های لازم، مورد استفاده قرار گیرد.
Authors
زینب سلیمانی
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران
محمد رضا شعیری
دکتری روانشناسی بالینی، دانشیار گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران
محمد غلامی فشارکی
دکتری آمار زیستی، استادیار دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سهیلا قمیان
دکتری روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :