نقش واسطه ای خودکنترلی پایین در رابطه بین ویژگی های شخصیت و استفاده پرخطر و مشکل آفرین از اینترنت در دانشجویان دختر و پسر
Publish place: Clinical Psychology & Personality، Vol: 19، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 126
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPAP-19-1_004
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1402
Abstract:
مقدمه: در بین نوجوانان و جوانان استفاده مشکلآفرین از اینترنت به یک عامل تهدید کننده سلامت تبدیل شده است. پژوهش حاضر با هدف آزمون نقش واسطهای خودکنترلی پایین در رابطه ویژگیهای شخصیتی و رفتار استفاده پرخطر و مشکلآفرین از اینترنت در دانشجویان دختر و پسر انجام شد.روش: ۴۵۰ دانشجو (۲۳۰ پسر و ۲۲۰ دختر) به فهرست پنج عامل بزرگ (جان و استریستاوا، ۱۹۹۹)، مقیاس خودکنترلی پایین (گراسمیک، تیتلی، بورسیک و آرنیکلیو، ۱۹۹۳) و مقیاس غربالگری استفاده پرخطر و مشکلآفرین از اینترنت (جلینکینگ و همکاران، ۲۰۱۴) پاسخ دادند.نتایج:یافته ها نشان داد که در کل نمونه و در هر دو گروه دانشجویان دختر و پسر، مدل واسطهمندی نسبی خودکنترلی پایین در رابطه ویژگیهای شخصیتی و استفاده پرخطر و مشکلآفرین از اینترنت با دادهها برازش مطلوبی داشت. علاوه بر این، نتایج تخصیص گروهی روابط ساختاری نشان داد که روابط بین متغیرها در دو گروه دانشجویان دختر و پسر همارز بودند. نتایج نشان داد که در مدل کلی و مدلهای مربوط به دانشجویان دختر و پسر، تمامی وزنهای رگرسیونی از لحاظ آماری معنادار بودند.بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بخشی از پراکندگی بین قلمروهای مفهومی ویژگیهای شخصیتی و رفتار استفاده پرخطر از اینترنت از طریق تغییر در نمرات خودکنترلی پایین دانشجویان دختر و پسر قابل تبیین است.
Keywords:
Authors
زهرا آذرپور
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
امید شکری
استادیار گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
علی خدایی
استادیار، گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :