تحلیلی بر احساس تعلق اجتماعی دانشجویان و عوامل موثر بر آن (موردمطالعه: دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان)
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 325
This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDUJ-17-2_004
تاریخ نمایه سازی: 18 آذر 1402
Abstract:
هدف: هدف مقاله بررسی میزان احساس تعلق به جامعه ایران در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان و عوامل مرتبط با آن است. روش: روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری ۶۲۵۸ نفر دانشجوی شاغل به تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در دوره های تحصیلات تکمیلی است. حجم نمونه ۲۷۰ نفر (با درنظرگرفتن خطای آلفای ۰۵/۰ و خطای بتای ۲۰/۰) تعیین و از روش نمونه گیری سهمیه ای استفاده شد. برای سنجش میزان احساس تعلق اجتماعی از پرسش نامه صادقی جعفری و همکاران (۱۳۹۷) استفاده شد. اعتبار درونی پرسشنامه با محاسبه شاخص AVE (اعتبار همگرا) انجام شد. اندازه ضریب آلفای کرونباخ (پایایی) برای مولفههای تعلق عاطفی و تعلق عملی ۸۵/۰ و ۸۴/۰ و برای کل مقیاس ۸۹/۰ به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای تی تک نمونه ای، تی گروه های مستقل، تحلیل واریانس و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد؛ میانگین نمره تعلق اجتماعی ۸۱/۲ از ۵ است و آزمون تی تک نمونه ای، تعمیم این یافته را به جامعه آماری تایید کرد. دانشجویان متاهل نسبت به دانشجویان مجرد و دانشجویان گروه علوم انسانی نسبت به سایر گروه ها احساس تعلق بالاتری دارند. وضعیت اقتصادی دانشجویان (وضع اشتغال و پایگاه اجتماعی - اقتصادی) ارتباطی بااحساس تعلق آن ها ندارد. نمودار مدل معادله ساختاری، اثر مستقیم تعلق دینی و اعتماد نهادی را بر تعلق اجتماعی به ترتیب ۳۷/۰ و ۳۹/۰ نشان داد. درحالی که ضریب تعیین مدل ۴۴/۰ به دست آمد. همچنین مجموع اثرات مستقیم و غیرمستقیم تعلق دینی ۵۷/۰ است. نتیجه گیری: احساس تعلق اجتماعی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان از حد متوسط (مقیاس) کمتر است و دو متغیر تعلق دینی و اعتماد نهادی بر آن تاثیر مثبت دارد.
Keywords:
Authors
جواد صادقی جعفری
استادیارجامعه شناسی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فرهنگی و رسانه، دانشکده فرهنگ و ارتباطات ، دانشگاه سوره،تهران،ایران (نویسنده مسئول)
پگاه شینی میرزاده
کارشناسی ارشد، رشته مدیریت آموزش عالی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه خاتم، تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :