طراحی و بررسی تاثیر تمرین با Gait Enhancer بر توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن کودکان فلج مغزی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 45

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-4_002

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

Abstract:

اهداف: این مطالعه به منظور طراحی و و بررسی تاثیر استفاده از Gait Enhancer بر توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن کودکان فلج مغزی صورت گرفت. روش بررسی: در این پژوهش یک گیت ترینر جدید بر اساس مکانیسم تیو جانسون طراحی شد. دو زنجیره حرکتی مجزای جانسون در دو طرف بدنه گیت ترینر قرار داده شد و توسط صفحه ای برای قرارگیری کف پا، به اندام های تحتانی وصل شد. جهت بررسی تاثیر وسیله طراحی شده، مطالعه تجربی به صورت تک موردی با طرح خط پایه، درمان و نگهداری (ABA) روی چهار کودک فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک در دسترس انجام شد. این کودکان جلسات کاردرمانی رایج را در طول مدت پژوهش دریافت می کردند.  یافته ها: تحلیل چشمی روند تغییرات و شیب نمودار ها، بیانگر تاثیر وسیله طراحی شده در افزایش توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در هر چهار شرکت کننده بود. شاخص های غیرهم پوشانی نیز همین نتایج را تایید کردند. اندازه اثر مداخله روی افزایش توانایی ایستادن، توسط d کوهن محاسبه شد و مقادیر آن برای چهار کودک شرکت کننده به ترتیب ۱/۹۵، ۲/۲۹، ۱/۸۳ و ۲/۳ بود. در خصوص سرعت راه رفتن این مقادیر برابر با ۱/۱۳، ۳/۳۷، ۲/۱۵ و ۲/۲۱ به دست آمد. مقدار d کوهن در تمامی موارد بالاتر از ۸/۰ بود که بیانگر اثر مناسب مداخله است. با توجه به کوچک بودن حجم نمونه، g هدگز نیز اندازه گیری شد که باز هم در همه موارد بالاتر از ۰/۸ به دست آمد. نتیجه گیری: به دنبال استفاده از Gait Enhancer در کنار کاردرمانی رایج، شاهد افزایش توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در کودکان فلج مغزی بودیم. یافته های پژوهش نشان داد که تغییر در توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در طول دوره استفاده از وسیله طراحی شده نسبت به سایر مراحل به میزان بیشتری روی داد که این امر می تواند پیامد استفاده از Gait Enhancer همراه با جلسات کاردرمانی معمول در این مرحله از پژوهش باشد. البته باید توجه داشت که این مطالعه فقط یک پژوهش تک موردی بود و برای اثبات دقیق اثربخشی این ابزار در کودکان فلج مغزی، نیاز به انجام مطالعات کارآزمایی بالینی است.

Keywords:

Cerebral palsy , Gait training , Standing ability , Gait speed , فلج مغزی , تمرین راه رفتن , توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن

Authors

Seyed Mehdi Hosseini

Department of Mechanical Engineering, Toosi University of Technology, Tehran, Iran.

Saeid Fatorehchy

Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Seyed Ali Hosseini

Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Hojjat Allah Haghgoo

Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Samaneh Hosseinzadeh

Department of Biostatics, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :