کاهش تکانشگری بیماران بهبودیافته مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین با به کارگیری درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 54

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-3_008

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

Abstract:

هدف: عملکردهای اجرایی و توانایی کنترل تکانه در افراد دارای اختلال مصرف آمفتامین به شدت ضعیف است. بنابراین هدف پژوهش حاضر کاهش تکانشگری بیماران بهبود یافته مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین با به کارگیری درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بود. روش بررسی: این پژوهش به شکل نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری تمام مردان تحت درمان مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین در سال ۱۳۹۷ در شهرستان یزد بود. نمونه گیری به صورت هدفمند بود. از میان افرادی که بر اساس پرسشنامه تکانشگری بارت (۱۹۹۴) نمره بالاتر از نقطه برش را کسب کرده بودند، به طور تصادفی ۱۲ نفر در گروه آزمایش و ۱۲ نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. از روش های آمار توصیفی و همچنین از روش های آمار استنباطی مانند آزمون تحلیل کوواریانس در تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: نتایج تحلیل داده ها نشان داد مقدار پارامتر (F) متعلق به متغیر پیش آزمون برابر ۴/۱۹ شده است و معنادار می باشد. بنابراین اختلاف معناداری بین میانگین نمرات تکانشگری بیماران بهبود یافته مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین در بین دو گروه کنترل و آزمایش در مرحله پس آزمون پس از خارج شدن اثر پیش آزمون وجود دارد. نتیجه گیری: در پایان بر اساس نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به عنوان یک درمان نوپا و برخواسته از موج سوم رفتار درمانی یک روش مداخله سودمند برای بیماران بهبود یافته مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین در زمینه کاهش رفتارهای تکانشی است.

Keywords:

Acceptance and Commitment Therapy , Impulsivity , Methamphetamine , درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد , تکانشگری , مت آمفتامین

Authors

Mahdi Yousefi

Department of Counseling, Islamic Azad University, Roodehen Branch, Roodehen, Iran.

Seyyed Jalal Younesi

Department of Counseling, Faculty of Behavioral Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Ali Farhoudian

Substance abuse and Dependency Research Center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mohammad Hadi Safi

Department of Counseling, Faculty of Educational Sciences & Psychology, Ardakan University, Ardakan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :