مقایسه تاثیر کمربند کمری لگنی با کمربند لگنی در فعالیت عضلات لگن در زنان باردار با درد کمر و لگن

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 137

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-24-1_008

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

Abstract:

اهداف در طول بارداری تغییرات فیزیکی و هورمونی که در بدن زنان باردار اتفاق می افتد به ناراحتی های اسکلتی، عضلانی و درد کمر و لگن در طول دوره بارداری منجر می شود. در صورت ایجاد آسیب در مکانیسم عضلات لگنی مفصل ثبات کمتری داشته و بیشتر در معرض نیروهای برشی قرار می گیرد و به تغییر در الگوی فعالیت عضلات ناحیه کمری و لگن و افزایش فعالیت عضلانی به منظور جبران نیروهای قدامی و گشتاورهای خمشی ناشی از افزایش حجم شکم و ایجاد تطابق پاسچرال منجر می شود. در مطالعات گذشته، فعالیت عضلات لگنی در آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی در زنان باردار بدون استفاده و با استفاده از کمربند لگنی ارزیابی شدند. این نوع کمربندها در سطح حلقه لگنی بسته می­ شدند و ناحیه کمری را به طور کامل حمایت نمی­ کردند. کمربند کمری لگنی می تواند تا زیر زاویه تحتانی استخوان کتف گسترش یابد، ناحیه کمری را به طور کامل دربر گیرد و کمر و لگن را به طور هم زمان حمایت کند. در نتیجه در مقایسه با یک کمربند لگنی، کل تنه به عنوان یک واحد عمل می کند. بنابراین با توجه به اینکه تا به حال تاثیر کمربند کمری لگنی بر فعالیت عضلات لگن حین آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی در زنان باردار با درد کمر و لگن در مطالعات ارزیابی نشده است، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر کمربند کمری لگنی با کمربند لگنی در فعالیت عضلات لگن در حین انجام آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی در زنان باردار با درد کمر و لگن انجام شد. روش بررسی این مطالعه، یک مطالعه کارآزمایی بالینی بود که در آن ۴۸ زن باردار با درد کمر و لگن مرتبط با بارداری مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی کوثر شهر اراک با توجه به معیارهای ورود و خروج مطالعه بررسی شدند. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری دردسترس بود. تمامی شرکت کنندگان فرم رضایت نامه کتبی را تکمیل کردند سپس به صورت تصادفی ساده به ۳ گروه کمربند کمری لگنی (۱۴ نفر)، کمربند لگنی (۱۴ نفر) و کنترل (۲۰ نفر) تقسیم شدند. ابتدا پرسش نامه جمعیت شناختی برای افراد شرکت کننده تکمیل شد و فعالیت عضلانی عضلات لگنی با استفاده از الکترومایوگرافی سطحی در حین آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی، در ابتدای مطالعه و ۳ هفته پس از تجویز کمربندها ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS  نسخه ۲۶ استفاده شد و سطح معنی داری برابر ۰/۰۵ در نظر گرفته شد. یافته ها ۳ هفته پس از مداخله، در حین انجام بالا آوردن فعال اندام تحتانی، فعالیت عضلات رکتوس فموریس راست، رکتوس فموریس چپ، بایسپس فموریس راست و بایسپس فموریس چپ در هر دو گروه استفاده کننده از کمربند کاهش یافت و در گروه کنترل افزایش یافت. فعالیت عضلات بایسپس فموریس راست و بایسپس فموریس چپ در گروه کمربند کمری لگنی نسبت به گروه کمربند لگنی کاهش معنادار یافت (۰/۰۰۱ نتیجه گیری ۳ هفته پس از مداخله، فعالیت عضلات رکتوس فموریس و بایسپس فموریس در حین انجام آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی در هر دو گروه استفاده کننده از کمربند لگنی و کمری لگنی کاهش یافت و در گروه کنترل افزایش یافت که نشان دهنده تاثیر هر دو کمربند لگنی و کمری لگنی در بهبود فعالیت عضلات لگنی بود. با این حال، به نظر می رسد کمربند کمری لگنی تاثیر بیشتری در بهبود فعالیت عضلات بایسپس فموریس در مقایسه با کمربند لگنی در حین آزمون بالا آوردن فعال اندام تحتانی داشته است.

Keywords:

Pregnancy , Pelvic pain , Active straight leg raise , Muscle activity , Belt , بارداری , درد لگن , بالا آوردن فعال اندام تحتانی , فعالیت عضلانی , کمربند

Authors

Zhaleh Heydari

Department of Orthotics and Prosthetics, School of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Gholamreza Aminian

Department of Orthotics and Prosthetics, School of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Akbar Biglarian

Department of Biostatistics and Epidemiology, Social Determinants of Health Research Center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Maryam Shokrpour

Female Pelvic Floor Medicine and Surgery, Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine Taleghani Hospital, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran.

Mohammad Ali Mardani

Department of Orthotics and Prosthetics, School of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Biviá-Roig G, Lisón JF, Sánchez-Zuriaga D. Effects of pregnancy on ...
  • Vleeming A, Volkers AC, Snijders CJ, Stoeckart R. Relation between ...
  • نمایش کامل مراجع