سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,399

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANDATE01_020

Index date: 3 March 2013

بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان abstract

زنجرک خرما Ommatissus lybicus یکی از آفات مهم و کلیدی نخیلات در مناطق خرما خیز جهان از جمله منطقه کرمان محسوب می شود ، که همه ساله خسارت جبران ناپذیری را به نخلستانها وارد می سازد . با توجه به تغذیه این آفت از شیره گیاهی و دفع شیره یا عسلک توسط آفت مذکور، سطح برگ و گاهی میوه خرما آلوده به فضولات زنجرک شده و در نهایت کاهش کمیت و کیفیت خرما را بدنبال دارد. با توجه به اینکه همه ساله بر علیه این آفت از سموم مختلف حشره کش استفاده می شود که از یک طرف باقیمانده سم در محصولات و از طرفی دیگر آلودگی محیط زیست را در پی دارد. لذا با در نظر گرفتن این نکته و اهمیت موضوع ، این تحقیق در منطقه شهداد کرمان در خصوص بررسی تاثیر فاصله نخل ها بر تراکم جعیت زنجرک خرما و در راستای مدیریت مبارزه تلفیقی با آفات (IPM) انجام گردید. در این تحقیق از طرح بلوکهای کاملا تصادفی استفاده گردید. در تمامی فرضیه ها تیمار دارای 5 تکرار و از شاهد نیز 5 تکرار انتخاب شد. با توجه به اینکه زمان نمونه برداری حشره در مرحله تخم بوده ، لذا جهت تعین تراکم تخم زنجرک ، از یک سوم میانی هر ردیف برگ ، 5 برگچه انتخاب و جداگانه در داخل پاکت همرا با برچسب مشخصات به آزمایشگاه منتقل گردید. سپس تخم های موجود در بافت برگچه ها زیر دستگاه بینوکولر شمارش و جداگانه ثبت شد . برای تجزیه و تحلیل دادها از نرم افزار Minitab استفاده شده است. نتایج حاصله نشان می دهد که هرس دو تا سه ردیف از برگهای ردیف پایین نخل در زمستان و در مرحله ای که آفت مذکور به صورت تخم می باشد باعث حذف 57 تا 60 درصد از تخم زنجرک خرما بر روی هر درخت شده و از لحاظ آماری بین تیمار و شاهد اختلاف معنی داری در سطح 1% دیده می شود . لذا اجرای طرح فوق ، کاهش جمعیت زنجرک خرما را در نسل بعد را بدنبال خواهد داشت .

بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان Keywords:

بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان authors

سید احمد موسوی

کارشنا س ارشد حشره شناسی، سازمان جهاد کشاورزی کرمان

حاجی محمد تکلوزاده

استادیار گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمود شجاعی

استاد گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل

آرزو پاینده

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مقاله فارسی "بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان" توسط سید احمد موسوی، کارشنا س ارشد حشره شناسی، سازمان جهاد کشاورزی کرمان؛ حاجی محمد تکلوزاده، استادیار گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ محمود شجاعی، استاد گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل؛ آرزو پاینده، استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زنجرک خرما ، عسلک ، تراکم جمعیت ، هرس هستند. این مقاله در تاریخ 13 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1399 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زنجرک خرما Ommatissus lybicus یکی از آفات مهم و کلیدی نخیلات در مناطق خرما خیز جهان از جمله منطقه کرمان محسوب می شود ، که همه ساله خسارت جبران ناپذیری را به نخلستانها وارد می سازد . با توجه به تغذیه این آفت از شیره گیاهی و دفع شیره یا عسلک توسط آفت مذکور، سطح برگ و گاهی میوه خرما ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر هرس نخل ها در تراکم جمعیت زنجرک خرما Ommatissus lybicus Debrg در منطقه کرمان با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.