نقش اشتیاق کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه : نقش واسطه ای هوشیاری کارآفرینی، خودکارآمدی کارآفرینی و قصد کارآفرینی (مطالعه موردی: دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز رشت)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 15,567

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EIR-2-2_001

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1402

Abstract:

هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه از طریق نقش واسطه ای هوشیاری کارآفرینی، خودکارآمدی کارآفرینی و نیت کارآفرینی انجام گردید.روش: تحقیق حاضر به لحاظ روش از نوع کمی-پیمایشی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی می باشد. در این تحقیق گردآوری داده ها به وسیله پرسشنامه استاندارد انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز رشت در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ می باشد که تعداد آنها در حدود ۳۰۰ نفر است. حجم نمونه نیز مطابق با فرمول جامعه محدود کوکران برابر با ۱۶۸ نفر محاسبه شد که نهایتا ۱۸۰ پرسشنامه به صورت در دسترس توزیع گردید. همچنین در راستای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها و جهت آزمون فرضیه ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری بر مبنای حداقل مربعات جزئی و نرم افزار SMART PLS ۳.۲.۸  استفاده گردیده است.یافته ها: نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که اشتیاق کارآفرینی تاثیر معناداری بر رفتار کارآفرینانه دارد و در این میان هوشیاری کارآفرینی، قصد کارآفرینی و خودکارامدی کارآفرینی نیز نقش میانجی ایفا می نمایند.نتیجه گیری: اشتیاق کارآفرینی یک تاثیر کلیدی بر خودکارآمدی کارآفرینی و قصد کارآفرینی دارد. لذا فردی با سطح بالایی از اشتیاق کارآفرینی به احتمال زیاد به یک کارآفرین تبدیل می شود.

Authors

روزبه حبیبی

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

زین العابدین اسدی دارستانی

کارشناسی ارشد کارآفرینی، گروه کارآفرینی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، رشت، ایران.

فاطمه ملکی طالقانی

کارشناسی ارشد کارآفرینی، گروه کارآفرینی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، رشت، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :