سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,195

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SEEDTECH02_014

Index date: 5 March 2013

بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus) abstract

به منظور بررسی تاثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت برجوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus L) به صورت طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در ازمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اردبیل در شهریور 1390 اجرا گردید. خصوصیات مورد اندازه گیری شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه بود. در آزمایش میدان مغناطیسی از آهن ربایی با توانایی ایجاد مغناطیسی معادل 125 میلی تسلا استفاده شد و تیمارهای زمانی مختلف شامل صفر (M1) ، یک (M2)، شش (M3)، دوازده (M4)، هجده (M5) و بیست و چهار (M6) ساعت قرار گیری د رمیدان مغناطیسی بودند. در آزمایش دیگر بذور در قالب تیمارهای زمانی مختلف صفر (P1)؛ یک (P2)، چهار (P3)، شش (P4) و هشت (P5) دقیقه در معرض امواج فراصوت KHz 42 قرار گرفتند. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی بذور کنگر فرنگی در تیمارهای P3 و P2 و P4 به ترتیب نسبت به تیمار شاهد (P1) از 81/28 به 86/29 و 94/63 و 86/43 افزایش یافت ولی با مدت قرار گیری بیشتر تحت تاثیر امواج فرا صوت درصد جوانه زنی نه تنها بیشتر نشد بلکه افت نمود؛ به طوری که در تیمار P2 به 75/31 کاهش یافت. همچنین سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه در تیمارهای P2 و P3 نسبت به شاهد به طور معنی داری افزایش یافت و سپس در تیمار P4 مقدار افزایش نسبت به شاهد افزایش معنی داری نشان نداد و در تیمار P5 کاهش معنی داری نسبت به شاهد دیده شد. در رابطه با میدان مغناطیسی نیز مشخص شد که تیمار M2 در کلیه صفات مورد مطالعه افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشته است اما سایر تیمارها نسبت به شاهد کاهش معنی داری داشتند.

بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus) Keywords:

بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus) authors

پژمان قاسمی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علی مهر آفرین

عضو هیئت علمی پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

مهسا حسینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی-گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع

معصومه منصوری

کارشناس گیاهان داروویی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان داروی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امید بیگی، .(1386. تولید و فرآوری گیاهان دارویی.انتشارات آستان قدس ...
بینا، ف .، رضایی، آ و آقایی زاده.م. (1387).بررسی امواج ...
Farhudi.R. (2007). The effect of NaCl priming on salt tolerance ...
Kordas.L. (2002). The effect of magnetic field on growth, development ...
_ _ _ _ stimulation of seeds Sharafi.S.. Gholipoori.M, Ghassemi.S. ...
Shimomura.S (2003). The effects of ultrasonic irradiation on sprouting radish ...
Yaldagard .M, Mortazavi.S.A and Tabatabaie.T. (2008), Application of ultrasonic waves ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus)" توسط پژمان قاسمی نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ؛ علی مهر آفرین، عضو هیئت علمی پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی؛ مهسا حسینی، دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی-گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع؛ معصومه منصوری، کارشناس گیاهان داروویی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان داروی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله امواج فراصوت، بذر، ربایش مغناطیسی، جوانه زنی، کنگر فرنگی هستند. این مقاله در تاریخ 15 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1195 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی تاثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت برجوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus L) به صورت طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در ازمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اردبیل در شهریور 1390 اجرا گردید. خصوصیات مورد اندازه گیری شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تأثیر ربایش مغناطیسی و امواج فراصوت بر جوانه زنی بذور کنگر فرنگی (Cynara scolymus) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.