چالشهای پیاده سازی بسته مداخلات ضروری بیماریهای غیرواگیر(WHO PEN) در نظام سلامت ایران
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 2، Issue: 3
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 145
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHCM-2-3_004
Index date: 25 December 2023
چالشهای پیاده سازی بسته مداخلات ضروری بیماریهای غیرواگیر(WHO PEN) در نظام سلامت ایران abstract
مقدمه و هدف: بسته مداخلات ضروری بیمار یهای غیرواگیر سازمان جهانی بهداشت WHO PEN:( World Health Organization Package of Essential Noncommunicable Disease Interventions) مجموعه ای از مداخلات اولویت دار و هزینه اثربخش است که می تواند مراقبت با کیفیتی راحتی در شرایط کمبود منابع ارائه دهد. در این ارتباط، هدف از انجام پژوهش حاضر، تبیین چالش های پیاد ه سازی این بسته در نظام سلامت ایران بود. روش کار: پژوهش کیفی حاضر با رویکرد تحلیل محتوا در سال ۱۳۹۴ انجام شد و داد ه ها با مشارکت ۱۸ نفر از صاحب نظران در دو جلسه بحث گروهی متمرکز و شش مصاحبه عمیق فردی جمع آوری گردید. شایان ذکر است که مصاحبه های پیاده سازی شده، با استفاده از روش تحلیل محتوا، تحلیل گردیدند. یافته ها: یافته های پژوهش، ۹ درون مایه اصلی (چالشهای مدیریتی، تشکیلاتی، عملکردی، اطلاعاتی، سیاسی، جمعیتی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی) و ۱۹ موضوع فرعی را ارائه می دهد. نتیجه گیری: با توجه به چالشهای متعدد پیاد ه سازی بسته مداخلات ضروری بیمار یهای غیرواگیر می توان با مدیریت پایدار و موثر، تجدید ساختار نظام سلامت، همکاری سایر بخشها و آموزش، ضمن رفع نواقص موجود، به اجرای پروتکل سرعت بخشید.
چالشهای پیاده سازی بسته مداخلات ضروری بیماریهای غیرواگیر(WHO PEN) در نظام سلامت ایران Keywords:
Health system , Noncommunicable diseases , Package of essential interventions , Surveillance , بسته مداخلات ضروری , بیماری های غیرواگیر , مراقبت , نظام سلامت
چالشهای پیاده سازی بسته مداخلات ضروری بیماریهای غیرواگیر(WHO PEN) در نظام سلامت ایران authors
کورش اعتماد
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
علیرضا حیدری
دانشگاه علوم پزشکی گلستان
محمدحسین پناهی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
منصوره لطفی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
فاطمه فلاح
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
صدف صادقی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :