رابطه سبک های دلبستگی در کودکی با اختلالات هیجانی در نوجوانی: ارائه مدلی ساختاری برای نقش میانجیگرانه هویت و مکانیسم های دفاعی
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 7، Issue: 3
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-7-3_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
Abstract:
مقدمه و هدف: با بررسی بروز و شیوع اختلال های هیجانی در گستره عمر می توان مشاهده کرد که این معضلات روانی اغلب در دامنه سنی نوجوانی اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف تعیین روابط ساختاری بین سبک های دل بستگی، هویت و اختلال های هیجانی در نوجوانان با میانجیگری مکانیسم های دفاعی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر نوعی از مطالعات همبستگی با طرح معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهرستان ساری بودند که در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ تحصیل می کردند. نمونه مطالعه شامل ۱۶۳ دانش آموز بودند که از طریق نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسش نامه مکانیسم های دفاعی اندروز و همکاران (۱۹۹۳)، پرسش نامه گسترش یافته عینی پایگاه هویت بینیون و آدامز (۱۹۸۶)، مقیاس اضطراب (بک و همکاران، ۱۹۹۰) و افسردگی (بک و همکاران، ۱۹۶۱) و همچنین سبک های دل بستگی بشارت (۱۳۸۸) جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نسخه ۲۵ نرم افزار SPSS/ AMOS و با استفاده از روش معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها: یافته های حاصل از تحلیل معادلات ساختاری نشان داد سبک های دل بستگی (۰/۲۳-=β) و مکانیسم های دفاعی (۰/۷۵=β) اثر مستقیمی بر اختلال های هیجانی دارد و سبک های دل بستگی با میانجیگری مکانیسم دفاعی به طور غیرمستقیم اختلال های هیجانی را تحت تاثیر قرار می دهد (۰/۳۹-=β). همچنین اغلب شاخص های مرتبط با برازش مدل نیز در دامنه مطلوبی قرار داشتند (۰/۷=RMSEA ؛ ۰/۹۵=GFI).
نتیجه گیری: در مجموع ارتباط و اثر سبک های دل بستگی و مکانیسم های دفاعی بر اختلال های هیجانی نشانگر آن است که مکانیسم های دفاعی رشد یافته می تواند به عنوان ضربه گیری بین سبک های دل بستگی آسیب زا با اختلال های هیجانی در نوجوانان مورد توجه قرار گیرد.
Keywords:
Authors
سیدبابک میرمبینی
Ph.D Candidate in Educational Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
حبیب اله نادری
Assistant Professor of Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
عبدالحکیم تیرگری
Assistant Professor of Clinical Psychology, Department of Psychiatry, Faculty of Medicin, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سهیلا هاشمی
Associate Professor, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :