بررسی کمیت پسماندهای بیمارستانی و بازرسی عملکرد تجهیزات بی خطرسازی آنها در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۴
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-5-1_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
Abstract:
مقدمه و هدف: شناخت دقیق مقدار و نوع پسماندهای تولیدی در مراکز بهداشتی- درمانی به منظور مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی مهم می باشد. مهم ترین اصل در برنامه ریزی و مدیریت پسماندهای بیمارستانی، برآورد مقدار تولید پسماند می باشد. شایان ذکر است که به دلیل پتانسیل آسیب زایی پسماندهای پزشکی، استفاده از روش های نوین دفع ضروری می باشد.
روش کار: در پژوهش حاضر ۶۲ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بررسی گردیدند. در این مطالعه تمامی اطلاعات از طریق فرم های خوداظهاری پسماند، نتایج آزمون های بیولوژیکی و شیمیایی و کالیبراسیون تجهیزات بی خطرساز پسماند بیمارستانی به دست آمدند. شایان ذکر است که در راستای انجام این مطالعه، بیمارستان ها به منظور سهولت بررسی به سه گروه بیمارستان دولتی، خصوصی و سایر بیمارستان ها (وابسته به سایر ارگان ها) تقسیم شدند و داده های به دست آمده مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: سرانه تولید پسماند در بیمارستان های خصوصی معادل ۴/۰۹، در بیمارستان های دولتی برابر با ۱۲/۴ و در سایر بیمارستان ها معادل ۴/۹ کیلوگرم به ازای هر تخت در روز می باشد. بر مبنای نتایج، تمام بیمارستان ها به جز چهار بیمارستان روان پزشکی، مجهز به تجهیزات بی خطرساز پسماند (اتوکلاو، هیدروکلاو، کمی کلاو و حرارت خشک) بودند. همچنین بیمارستان های دولتی، سایر بیمارستان ها و ۹۸ درصد از بیمارستان های خصوصی از اندیکاتور بیولوژیکی استفاه می کردند. علاوه براین تمام بیمارستان های خصوصی، سایر بیمارستان ها و ۹۱/۶ درصد از بیمارستان های دولتی از اندیکاتور شیمیایی استفاده می نمودند. پایش بیولوژیکی ۸۶/۴ درصد از بیمارستان های خصوصی ، ۷۶/۴ درصد از بیمارستان های دولتی و ۵۶/۲ درصد از سایر بیمارستان ها، هیچ گونه رشد میکروبی را نشان نداد که این امر همان نتیجه مطلوب و مورد انتظار می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش و مطالعات مشابه، فرایند تولید و تفکیک پسماند و عملکرد تجهیزات بی خطرساز، نیازمند بهینه سازی می باشد.
Keywords:
Chemical and biological indicators , Hospital waste generation per capita , Infectious waste , Infectious waste sterilizer equipment , اندیکاتور شیمیایی و بیولوژیکی , پسماند عفونی تجهیزات بی خطرساز پسماند عفونی , سرانه تولید پسماند بیمارستانی
Authors
احمد جنیدی
Iran University of Medical Sciences
نیلوفر بهاری
Iran University of Medical Sciences
علی اکبر نوروزی
Iran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :