بررسی پتانسیل تولید در سازندهای منشا پابده (ترشیاری) و کژدمی (کرتاسه پایینی) در منطقه دشت آبادان، جنوب غرب ایران
Publish place: The journal of Petroleum Research، Vol: 27، Issue: 2
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 185
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PRRIP-27-2_001
Index date: 25 December 2023
بررسی پتانسیل تولید در سازندهای منشا پابده (ترشیاری) و کژدمی (کرتاسه پایینی) در منطقه دشت آبادان، جنوب غرب ایران abstract
مهم ترین سنگ های منشا کرتاسه و ترشیاری در حوضه زاگرس که بیشترین میزان نفت و گاز منطقه را تولید کردهاند شامل سازندهای گرو، گدوان، کژدمی و پابده می باشند. در مطالعه پیشرو سازند های پابده (ترشیاری) و کژدمی (کرتاسه پایینی) از نقطه نظر ژئوشیمیایی آلی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتهاند. تعداد ۸۷ نمونه مغزه و خرده حفاری در سازندهای مذکور از ۲۲ چاه اکتشافی در ۱۳ میدان نفتی در منطقه دشت آبادان مورد آنالیز راک ایول و اندازه گیری بازتابندگی ویترینایت قرار گرفتهاند. نتایج آنالیزها نشان می دهند که سازند پابده با TOC متوسط ۲۵/۱% و HI متوسط mgHC/gTOC ۱۴۵ می تواند به عنوان سنگ منشا متوسط تا خوب معرفی شود. درحالی که سازند کژدمی با TOC و HI متوسط ۸/۱% و mgHC/gTOC ۲۷۸ به عنوان سنگ منشا خوب تا خیلی خوب درنظر گرفته می شود. نتایج ارزیابی بلوغ از قبیل پارمترهای Tmax و بازتابندگی ویترینایت نشان می دهند سازند پابده در کل منطقه دشت آبادان ناپخته بوده درحالی که سازند کژدمی در میادین غربی دشت آبادان نابالغ ولی در میادین شرقی و مرز فروافتادگی دزفول در اوایل پنجره نفتی قرار دارد. نقشه های هم تراز TOC و Tmax در منطقه دشت آبادان نشان می دهند که پتانسیل و بلوغ سازندهای پابده و کژدمی از دشت آبادان به سمت فروافتادگی دزفول افزایش پیدا می کنند.
بررسی پتانسیل تولید در سازندهای منشا پابده (ترشیاری) و کژدمی (کرتاسه پایینی) در منطقه دشت آبادان، جنوب غرب ایران Keywords:
بررسی پتانسیل تولید در سازندهای منشا پابده (ترشیاری) و کژدمی (کرتاسه پایینی) در منطقه دشت آبادان، جنوب غرب ایران authors
مهدی کبرایی
دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
احمدرضا ربانی
دانشکده مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
فرید طاعتی
واحد زمین شناسی، شرکت نفت خزر، شرکت ملی نفت، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :