تهیه و شناسایی کاتالیست های کامپوزیتی نانواکسیدهای Fe-Cr/ZSM-۵ و ارزیابی فعالیت کاتالیستی آنها در فرآیند تهیه استایرن
Publish place: The journal of Petroleum Research، Vol: 28، Issue: 1
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 163
This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PRRIP-28-1_002
Index date: 27 December 2023
تهیه و شناسایی کاتالیست های کامپوزیتی نانواکسیدهای Fe-Cr/ZSM-۵ و ارزیابی فعالیت کاتالیستی آنها در فرآیند تهیه استایرن abstract
در این مقاله نخست زئولیت ZSM-۵ با استفاده از متاکائولن به عنوان منبع آلومینا و توسط دستگاه مایکروفر سنتز گردید. در این راستا زئولیت ZSM-۵ با خلوص بالا و در مدت زمان کم (min۲۵ تابش دهی با مایکروفر) با موفقیت تهیه شد. در مرحله بعدی کاتالیست های کامپوزیتی نانواکسیدهای آهن و کروم– زئولیت ZSM-۵ تهیه گردید. این کاتالیست ها به دو روش پخش در حالت جامد (SSD) و کپسوله کردن تهیه شدند. در روش اول از مخلوط پودری Fe۲O۳ا، Cr۲O۳ و K۲CO۳ به نسبت های وزنی مختلف با زئولیت های ZSM-۵ استفاده شد. اما در روش دوم کمپلکس های این فلزات درون حفرات زئولیت ZSM-۵ کپسوله شدند. کاتالیست های تهیه شده با استفاده از تکنیک های FT-IRا، XRDا، SEM و EDX مورد شناسایی و بررسی قرار گرفتند. عملکرد کاتالیستی نمونه های تهیه شده در فرآیند دهیدرروژناسیون اتیل بنزن به استایرن در دمای ºC ۶۱۰ و در فشار atm ۱ و در حضور بخار آب ارزیابی گردید. نتایج حاصل مشخص کرد کاتالیست های تهیه شده بر روی زئولیت ZSM-۵، نسبت به زئولیت تنها، کارایی بسیار بهتری دارند و همچنین نمونه های دارای Fe۲O۳ نسبت به نمونه های دارای Cr۲O۳ به طور موثرتری عمل می نمایند. ضمنا کاتالیست های سنتز شده با روش کپسوله شدن، به دلیل داشتن اندازه کوچک تر و توزیع یکنواخت ذرات، نسبت به کاتالیست های تهیه شده با روش SSD، راندمان و تبدیل بالاتری در تولید استایرن از خود نشان می دهند.
تهیه و شناسایی کاتالیست های کامپوزیتی نانواکسیدهای Fe-Cr/ZSM-۵ و ارزیابی فعالیت کاتالیستی آنها در فرآیند تهیه استایرن Keywords:
تهیه و شناسایی کاتالیست های کامپوزیتی نانواکسیدهای Fe-Cr/ZSM-۵ و ارزیابی فعالیت کاتالیستی آنها در فرآیند تهیه استایرن authors
محمد قدیری
دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ایران
جعفر جعفری نژاد
گروه شیمی معدنی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز، ایران
معصومه خاتمیان
دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :