سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,401

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI31_033

Index date: 9 March 2013

ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی abstract

بهره برداری صحیح از مخازن هیدروکربوری مستلزم بررسی دقیق رفتار مخزن و سیالات موجود در آن است. اولین مرحله پیش بینی رفتار مخزن در طی تولید، تعیین گروههای سنگی مخزنی است. تفکیک و شناسایی گروههای سنگی مخزنی اهمیت بسیار زیادی در شناسایی واحدهای جریانی و نیز مدلسازی مخزن دارد.در تعیین گروههای سنگی مخزنی سه فاکتور لیتولوژی ، هندسه فضاهای خالی و میزان تخلخل و تراوایی مدنظر قرار میگیرد مغزه های نفتی منبع اصلی تهیه اطلاعات مورد نیاز است. تهیه مغزه های نفتی بسار پر هزینه بوده و لذا تعداد معدودی از چاههای هر میدان را به این روش میتوان بررسی نمود. این در حالی است که از همه چاههای یک میدان لاگهای پتروفیزیکی تهیه گردیده که امکان بررسی جامعتری را فراهم میکنند. در این مقاله با استفاده از نمودارهای چاه پیمایی به ارزیابی پتروفیزیکی و محاسبه حجم شیل ، تخلخل مفید ، میزان اشباع آب و لیتولوژی در یکی از چاههای سازند آسماری در میدان مارون پرداخته شده است. پس از ویرایش و اعمال تصحیحات مورد نیاز بر روی نگارهای چاه پیمایی ، پارامترهای پتروفیزیکی مخزن سازند مورد اشاره در چاه ، تعیین و بررسی شد. بر اساس نتایج این ارزیابی ، بررسی لیتولوژی سازند با استفاده از کراس پلات نوترون – چگالی و نوترون – صوتی نشان میدهد که این سازند بطور غالب از ماسه سنگ ، دولومیت و سنگ آهک تشکیل شده است. آنالیز داده های چاه پیمایی نشان میدهد که این سازند از تخلخل مناسبی برخوردار است و میانگین تخلخل مفید و اشباع آب بترتیب ۴٧ درصد و 0/091 درصد می باشد.

ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی Keywords:

ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی authors

علی کمایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

حسین موسوی

دکتری ژئوفیزیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

محمد آبدیده

زمین شناسی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عالیشوندی، ز، 1389 . ارزیابی پتروفیزیکی سازند داریان، پایان نامه ...
طائی، بهزاد. 1389 _ مقایسه مدلهای پتروفیزیکی محاسبه اشباع آب ...
بیگی، مسعود، 1389 _ ارزیابی پتروفیزیکی و زون بندی سازندهای ...
_ Schlumberge. 1986. Schlumberger crossplots for prosity & lithology & ...
- Hearst, J.R., Nelson, P.H., and Paillet , F.L., 2000, ...
_ Poupon, A., and leveaux, J., 1971, evaluation of water ...
- Ghazban, F., 2007, Petroleum Geology of the Persian Gulf ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی" توسط علی کمایی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه؛ حسین موسوی، دکتری ژئوفیزیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه؛ محمد آبدیده، زمین شناسی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سی و یکمین همایش علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سازند آسماری ، تخلخل ، اشباع آب ، ارزیابی پتروفیزیکی ، حجم شیل هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1401 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بهره برداری صحیح از مخازن هیدروکربوری مستلزم بررسی دقیق رفتار مخزن و سیالات موجود در آن است. اولین مرحله پیش بینی رفتار مخزن در طی تولید، تعیین گروههای سنگی مخزنی است. تفکیک و شناسایی گروههای سنگی مخزنی اهمیت بسیار زیادی در شناسایی واحدهای جریانی و نیز مدلسازی مخزن دارد.در تعیین گروههای سنگی مخزنی سه فاکتور لیتولوژی ، هندسه فضاهای خالی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی سازند آسماری میدان مارون بر مبنای نمودارهای پتروفیزیکی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.