تاثیر سلامت معنوی بر کاهش استرس ابتلا به کرونا در کارکنان آرامستان ها با نقش میانجی معنویت در محیط کار
Publish place: Religion and Health، Vol: 9، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 84
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-9-2_006
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
Abstract:
سابقه و هدف: شیوع و همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا به عنوان نوعی بیماری پاندمیک، موجی از ترس و اضطراب را در کشورهای مختلف به وجود آورده و نگرانی از ابتلا به آن در کارکنان آرامستان ها که در مواجهه مستقیم با آن قرار دارند، محسوس تر است. این بیماری علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی افراد، سبب بروز بیماری های روان شناختی نیز می شود. در این شرایط، یکی از راه های کاهش ابعاد آسیب پذیری روانی، ارتقای سلامت معنوی در افراد است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سلامت معنوی بر کاهش استرس ابتلا به کرونا در کارکنان آرامستان ها با نقش میانجی معنویت در محیط کار انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی به شمار می آید. جامعه آماری شامل کارکنان آرامستان های شهرستان کرج به تعداد ۱۶۸ نفر بود که با از روش نمونه گیری تصادفی ساده ۱۱۷ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسش نامه از طریق روایی محتوا و پایایی آن از شیوه آلفای کرونباخ محاسبه شد.
یافته ها: با توجه به نرمال بودن داده ها برای تحلیل آن ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS نسخه ۲۲ استفاده شد. با توجه به یافته های پژوهش، فرضیه اصلی تحقیق در سطح اطمینان ۹۵ درصد تایید شد.
استنتاج: نتایج نشان می دهد سلامت معنوی در کارکنان و معنویت در محیط کار باعث تقویت توان سازگاری با شرایط بیماری زا، کنترل افکار و احساسات، خوش بینی و تاب آوری بیشتر در کارکنان می شود و کاهش استرس ابتلا به بیماری کرونا را در پی دارد.
Keywords:
Cemeteries , Covid-۱۹-induced stress , Spiritual health , Workplace spirituality , سلامت معنوی , معنویت در محیط کار , استرس ابتلا به کرونا , آرامستان ها
Authors
Farshid Aslani
Assistant Professor ,Department of Public Management, School of Management, Payame Noor University, Tehran, Iran.
Alireza Zamanian
Assistant Professor ,Department of Business Management, School of Management ,Payame Noor University, Tehran, Iran.
Akbar Bahmani
Assistant Professor, Department of Public Management, School of Management ,Payame Noor University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :