بررسی رابطه میان افکار خودکشی و باور مذهبی در بیماران تحت درمان نگه دارنده متادون (MMT) شهر ساری در سال ۱۳۹۱
Publish place: Religion and Health، Vol: 2، Issue: 1
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 278
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-2-1_001
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
Abstract:
سابقه و هدف: سوء مصرف مواد مخدر یکی از معضلات جهانی است که عوارض بسیار جدی و عمیقی بر سلامت جسمی و روحی- روانی فرد، زندگی خانوادگی، اقتصاد، امنیت و رشد فرهنگی جامعه می گذارد. سوء مصرف مواد یکی از عوامل خطر مهم و مرتبط با خودکشی به شمار می آید. هدف این مطالعه بررسی رابطه افکار خودکشی و باور مذهبی در بیماران تحت درمان نگهدارنده متادون شهر ساری می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است. در این پژوهش ۱۲۳ نفر از زنان و مردان مراجعه کننده به مراکز خصوصی و دولتی ترک اعتیاد به وسیله درمان نگه دارنده با متادون مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه ی افکار خودکشی (SSI)، پرسشنامه باور مذهبی و چک لیست اطلاعات دموگرافیک بوده است. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۱ و آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در این مطالعه ۹/۱۷ درصد نمونه ها دارای افکار خودکشی بودند. میانگین نمره عمل به باورهای مذهبی ۳۳/۰ ± ۶/۲ بوده است. بین باور مذهبی با افکار خودکشی و تعداد دفعات لغرش( مصرف دوباره مواد) ارتباط و هبستگی معنی دار وجود داشت
(۰۴۲/۰ p = ، ۴۳۷/۰- r= ). هم چنین بین افکار خودکشی و دفعات لغرش نیز ارتباط معنی دار مشاهده گردید (۰۰۱/۰ p = ).
استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه، باور مذهبی نقشی بازدارنده در افکار خودکشی و لغزش در درمان با متادون داشته است. بنابر این تقویت مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در جامعه بویژه در جوانان، گامی موثر در پیشگیری از افکار خودکشی و کاهش گرایش به سوء مصرف مواد می باشد.
دریافت: ۲۲ فروردین ۱۳۹۲
اصلاحات:۲۰ مرداد ۱۳۹۳
پذیرش : ۳۰ شهریور ۱۳۹۳
Keywords:
Authors
Seyed-Abdolhasan Naghibi
Mazandaran University of Medical Sciences
mehdi azizpoor
Mazandaran University of Medical Sciences
soroor ashari
Mazandaran University of Medical Sciences
Seyed-hamzeh Hosseini
Mazandaran University of Medical Sciences
ahad alizadeh
Faculty of Health, Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences,Sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :