بررسی تاثیر انواع مختلف کانولا و همچنین اندازه ی اولیه ی برش, بر روی پوست و بافت های زیرین آن طی جراحی های لاپاروسکوپیک در مدل حیوانی سگ
Publish place: Healing، Vol: 8، Issue: 1
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 89
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ELTIAM-8-1_005
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1402
Abstract:
با وجود انجام مطالعات فراوان بر تاثیرات انواع تروکار بر التیام زخم در جراحی های لاپاروسکوپی, تا به حال تاثیر بدنه ی کانولا در هیچ مطالعه ای مورد بررسی قرار نگرفته است. این مطالعه انجام شد تا مشخص شود که زخم حاصل از کدام نوع کانولا با التیام بهتری همراه است و اینکه آیا اندازه ی برش محل پرت تاثیری بر پروسه التیام آن دارد؟ دراین مطالعه از ۵ سگ ماده ی نژاد مخلوط استفاده شد. ۶ تروکار به دیواره شکم هر سگ وارد شد و گروه های مطالعه به این صورت تشکیل شدند: ۱۰ ورود کانولای رزوه دار در برش ۷ میلی متری ( گروه A ) , ۱۰ورود کانولای زروه دار در برش ۱۰ میلی متری (گروه B ) و ۱۰ ورود کانولای صاف و برش ۱۰ میلی متری ( گروهC ).
مقایسه ی ماکروسکوپیک و هیسوپاتولوژیک گروه A و B نشان دهنده وسعت بالاتری از آسیب به لایه ی پوستی و عضلانی شامل تغییرات دژنراتیو و نکروز و همچنین از دست رفتن بیشتر لایه ی صفاتی در گروه A در مقایسه ی B بود. مقایسه ی هیستوپاتولوژیک دو گروه B و C نشان دهنده ی خونریزی شدیدتری در لایه های درمان و تغییرات التهابی بیشتر در گروه B نسبت به C بود. این مطالعه نشان داد که برش هایی با طولی کمتر از قطر بدنه ی خارجی کانولا تاثیری آسیب زننده بر بافت اطراف محل برش دارند. علاوه بر این مشخص شد کانولاهای زروه دار می توانند اثراتی منفی برای بافت اطراف خود داشته و نسبت به کانولاهای صاف آسیب زننده تر هستند.
Keywords:
Authors
مهدیه کاتبیان
تهران
محمد حجازی
دانشگاه تهران
روجا ابراهیمی
تهران
جلال رضایی
تهران
حسین مرجان مهر
تهران
حسین عاشق
تهران
فرناز محمودزادگان
تهران
حسام الدین اکبرین
تهران